Ce reguli trebuie să respecți înainte să faci testul Covid-19

Ce reguli trebuie să respecți înainte să faci testul Covid-19 în condițiile în care din ce în ce mai multe infectări cu coronavirus sunt raportate zilnic, iar acest lucru a dus și la impunerea unor noi măsuri de restricție?

separator

Cei care se prezintă la testare au voie să consume alimente sau apă înainte de a face acest test?

Majoritatea clinicilor și instituțiilor sanitare recomandă ca înainte de efectuarea acestui test să se facă o anumită pregătire:

„Prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea; pacientul nu trebuie să fie în tratament cu soluții oftalmice și picături nazale”, sunt indicații pe care le primesc cei care se pregătesc pentru un test Real Time PCR.

Totuși, conform protocolului de recoltare, emis de OMS pe 11 septembrie 2020, nu se specifică obligativitatea sau regula ca pacientul căruia i se recoltează proba să nu mănânce.

Recoltarea secrețiilor din căile respiratorii superioare implică folosirea a două tampoane. Unul recoltează din fosele nazale cât mai posterior, iar al doilea se folosește pentru recoltarea exsudatului faringian. Ambele tampoane se introduc în același recoltor din care se lucrează proba.

Se recomandă să se sufle nasul înainte de recoltare, pentru că mucusul și fibrina din secrețiile nazale sunt factori inhibitori ai reacției de PCR.

Potrivit specialiștilor, nici fumatul nu afectează recoltarea probelor COVID-19.

Testul de coronavirus este un test genetic, care nu este influențat de consumul de alimente, de băutul apei sau de fumat.

sursa

Cristina Gheiceanu, mesaj emoționant dedicat mamei sale de ziua ei de naștere
Articolul anterior
OMS: Cel puțin 60% din populație trebuie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce rata infectărilor
Articolul următor
Alte articole interesante