Ce spune celebrul Dr. Komarovsky despre virusul izbucnit în China

Doctorul Evghenii Komarovsky vorbește într-un video publicat internet despre virusul care a afectat China.

separator
,,Acum boala se transmite de la om la om, iar cei care s-au îmbolnăvit în afara Chinei au călătorit în regiunile afectate. Virusul trăiește în organismul uman cel mult 20 de zile, iar faptul că acesta s-ar transmite prin intermediul coletelor nu este adevărat, deoarece virusul nu rezistă mai mult de câteva zile în mediul ambiant”, relatează Dr. Komarovsky.

De asemenea, Dr. Komarovsky mai spune că acest virus nu este la fel de contagios precum este, de exemplu, rujeola. În caz de rujeolă, aproape 100% din cei care contactează cu persoana bolnavă dezvoltă boala. Daca în caz de rujeolă indicele de contagiozitate este de 12,18, atunci în coronavirus acesta este de 1,4 – 2,5.

Vindecarea în caz de coronavirus se produce ca într-o răceală sau gripă, timp de 7 zile. Medicul mai spune că în caz de coronavirus, tratamentul este unul simptomatic, așa ca în gripă. În caz de boală este important să bei mai multe lichide și să contactezi cu cât mai puțină lume. Complicațiile apar la bolnavii cu statut imunitar slăbit, la cei care mai au și alte boli concomitente, la copii și vârstnici.

Doctorul spune că, în momentul când va părea vaccinul contra acestei tulpini de virus, această epidemie va fi deja depășită, însă vaccinarea este absolut necesară pentru așa boli precum difteria și tetanosul, care au o mortalitate mult mai ridicată decât noul coronavirus.

Viena: recompense inedite pentru persoanele care renunță la mașini
Articolul anterior
Foto. Ninge în Moldova!
Articolul următor
Alte articole interesante