Ce spune Dr. Komarovsky despre vaccinul Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Celebrul medic din Ucraina, Dr. Komarovsky, a dezvăluit într-un nou video pe canalul său de youtube precum că, în ultimele zile, este invadat cu mesaje de la pacienții și urmăritorii săi. Toată lumea îl întreabă ce crede despre noile vaccinuri dezvoltate împotriva Covid-19 și care dintre vaccinuri ar fi mai potrivite pentru imunizare. Dr. Komarovsky a oferit un răspuns clar la acest subiect!

Ucraina a primit prin intermediul platformei mondiale COVAX primul lot gratuit de vaccin Oxford-AstraZeneca, cunoscut sub numele de Covishield, în India, acolo unde a fost produs de facto. Unii dintre ucraineni s-au arătat nemulțumiți de faptul că vaccinurile livrate au fost produse în India, o țară considerată încă în curs de dezvoltare.

,,Am fost întrebat ce cred despre acest lucru”, spune Dr. Komarovsky.

,,Dragilor, este vorba despre un vaccin cu o eficiență înaltă, cu o eficiență dovedită, un vaccin vector-adenoviral: 60% este protecția oferită împotriva îmbolnăvirii, și până la 90% – protecție împotriva dezvoltării unor forme grave de boală. Vaccinul contribuie la sinteza de anticorpi în organism și protejează persoana care se vaccinează.

Eu, însumi, aprob utilizarea acestui vaccin.

Vaccinul Covishield AstraZeneca este fabricat la Serum Institute of India, unul dintre cele mai mari laboratoare din lume care produce 65% dintre toate vacinurile de pe glob.

Vă puteți imagina, 60-65% dintre copiii lumii primesc vaccinuri create de Serum Institute of India”, dezvăluie Dr. Komarovsky.

,,Este vorba despre o fabrică modernă și nu este deloc surprinzător faptul că compania britanică AstraZeneca, atunci când a căutat o bază solidă de producere, a ales anume acest laborator gigant. Da, personal îmi place mai mult vaccinul Pfizer, ne-a fost promis, dar deocamdată nu îl avem.

Mai pe scurt, prieteni: Toate discuțiile despre ineficiența vaccinului sunt un absurd, despre pericolul vaccinării – sunt un absurd.

Da, există reacții adverse, ca și pentru orice vaccin, mai frecvent poate fi febra cu o durată de până la 1-2 zile.

Vaccinul este eficient. Dacă nu aveți posibilitate să vă vaccinați cu Pfizer sau Moderna, pentru Dumnezeu, vă rog, nu refuzați acest vaccin (n.r. AstraZeneca). E un vaccin normal, eficient.

Dacă vă doriți mai multă informație despre vaccinuri, apelați la literatura de specialitate. E un vaccin normal. Vă rog, vaccinați-vă! În special, protejați-i pe părinții dvs. în vârstă, pe persoanele care suferă de obezitate, hipertensiune arteriala”. (video)

Chișinăuienii vor putea achita călătoriile cu cardul de plată, smartphone-ul și alte dispozitive
Articolul anterior
Doar nu cu mine: #monolog​-ul unui tânăr în scaunul rulant
Articolul următor
Alte articole interesante