Ce spune medicul Mihai Stratulat despre virusul Covid-19?

Cunoscutul medic Mihai Stratulat a vorbit despre noul virus care a luat amploare în China și are tendință de răspândire în alte țări. Medicul susține că, cel mai probabil, în China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a fost cu mult mai mare și majoritatea oamenilor au suportat boala ca o viroză simplă.

separator

,,Densitatea si numarul mare a populatiei in China, cultura alimentara (bucate din caini, serpi, lilieci), igiena precara in unele sectoare si suburbiile orasilor din China, daca mai punem si perioada mare de incubare (pana la 14 zile), perioada in care poti contacta cu foarte multa lume, a adus la aparitia si raspandirea rapida a virusului Covid-19”, declară medicul pe pagina sa de facebook.

Iar faptul ca este un virus nou, nu exista inca vaccin si nici un medicament impotriva lui, unde mai adaugam si alerta globala impusa de OMS (care a fost realizata nu din cauza letalitatii virusului, ci cu scopul opririi raspandirii si in alte tari, mai cu seama in tarile cu un sistem medical precar) – a dus la aparitia isteriei globale.

Cu siguranta numarul de imbolnaviri cu Covid-19 este cu mult mai mare decat 80.000.

Daca luam in calcul ca peste 80% cazuri boala evolueaza ca o viroza simpla, sunt sigur cateva zeci de mii de chinezi au suportat boala acasa, fara a se adresa la medic, in acest caz numarul de imbolnaviri creste peste 100.000 (cazurile nefiind raportate). Si daca raportam cazurile de deces (2500) la numarul real de imbolnaviri, pai atunci rata de deces sigur scade de la 2,5% la sub 2%.

Gripa produce mai multe decese decat Covid-19”, a mai menționat Mihai Stratulat.

Cuplu neașteptat în lumea mondenă! Dan Bittman, îndrăgostit de o solistă cu 33 de ani mai tânără
Articolul anterior
Un tânăr din Dâmboviţa s-a sinucis live pe facebook, zeci de prieteni l-au urmărit
Articolul următor
Alte articole interesante