Ce stațiuni balneare sunt recomandate în funcție de problemele medicale

Recuperarea în stațiunile balneare are un rol important în tratarea problemelor medicale cronice, ameliorarea simptomelor clinice și prevenția evoluției bolilor cronice. Stațiunile balneare sunt recomandate în funcție de proprietățile apelor terapeutice și ale celorlalți factori naturali. Apele sărate și nămolurile au proprietăți antiinflamatorii, fiind recomandate persoanelor care sufera de boli reumatice, celor care au suferit fracturi sau alte traumatisme osteoarticulare.

separator

Apele iodurate activează circulația periferică și scad tensiunea arterială, fiind utile pacienților cu boli cardiovasculare, varice.

Apele sulfuroase au efecte benefice asupra aparatului respirator, contribuind la regenerarea mucoasei respiratorii, motiv pentru care sunt indicate pacienților cu sinuzita cronică, astm, bronșită cronică, tuberculoză.

Apele carbogazoase (bogate în gaz carbonic natural) au proprietăți vasodilatatoare, fiind utilizate în tratarea bolilor cardiovasculare, dar și în cazul celor care vor slăbească sau al celor care vor scape de oboseală cronică și stres.

Contraindicațiile balneoterapiei

Balneoterapia nu este recomandată persoanelor care au alergie la una dintre substanțele active ale apei termale, de exemplu iod, sulf. De asemenea, pacienții cu boli acute nu trebuie meargă în stațiuni și nici cei cu fracturi neconsolidate.

Balneoterapia ar putea facă mai mult rău decât bine ­cientilor cu boli cronice grave (cancer, insuficientă cardiacă, insuficientă respiratorie, diabet insulino-depen­dent cu complicații).

O contra­indicație pentru curele balneare o reprezintă și bolile de piele contagioase (micoze, herpes, etc), dar și leziunile cutanate deschise (ulce­rații, eczeme).

Și gravidele în pri­mul și al treilea trimestru de sarcina ar trebui evite curele balneare.

sursa

Simple, dar elegante și rafinate: 20 de modele de manichiură care te vor cuceri
Articolul anterior
20 de înțelepciuni japoneze care te vor ajută să înfrunți psihologic greutățile vieții
Articolul următor
Alte articole interesante