Cea mai bună plantă pentru a crește rezistența oaselor

Folosită în scopuri medicinale încă din timpurile Greciei Antice, planta este cunoscută pentru acțiunea diuretică intensă, pentru îngrijirea pielii și a unghiilor, vindecarea rănilor, osteoporoză și repararea oaselor. Unii cercetători estimează că posibilele beneficii pentru sănătate ale plantei se datorează mineralelor care ajută organismul să păstreze calciul necesar pentru a vindeca oase și pentru a regenera unghiile și părul.

separator

Această plantă este coada-calului. Inițial, coada-calului era folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai, baie, compresă sau chiar cataplasmă.
Coada-calului are proprietăți: diuretice (crește cantitatea de urină și elimină edemele), hemostatice, anti-inflamatoare.

Coada-calului crește rezistența oaselor

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecțiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar și în special a gutei și reumatismului.

Deși chinezii apelau la ceaiul și compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur și simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc și aluminiu.

Planta sprijină repararea țesuturilor organismului și contribuie la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele să fie puternice și sănătoase. Ultimele studii efectuate în Rusia, au scos la iveală faptul că această plantă este magnifică și pentru a elimina acumulările de plumb mai ales din organism.

Elimină retenția de lichide și surplusul de greutate

Poți alege să îl combini cu păpădie și să lași la infuzat 15 minute apoi să bei un litru din acest ceai pe zi. Astfel vei scăpa de câteva kilograme și vei ajuta la menținerea sângelui curat și fără toxine. Dacă bei ceaiul neîndulcit și faci mișcare, vei observa rezultatele benefice încă din prima săptămână.

Poate fi utilizată cu succes atunci când te confrunți cu problema edemelor, întrucât va contribui la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu aproximativ 30%.

Fiindcă este un diuretic excelent, de-a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive și asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor și la prevenirea apariției altora.

Tratează inflamația la nivelul căilor urinare

Efectul său astringent și diuretic îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliați ai tractului urinar, calmând inflamațiile, tratând cistitele, iar proprietățile antioxidante ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Cum să prepari ceai de coada calului

Fierbe 2-3 lingurițe de coada calului într-o cană de apă. Lasă să fiarbă timp de 5 minute, apoi lasă încă 10 minute la infuzat. Strecoară ceaiul și bea, limitează-te la 3 cești de ceai pe zi.

Contraindicații

Administrarea plantei pe perioade mai lungi de două săptămâni nu este recomandată. De asemenea, trebuie ştiut că administrarea plantei inhibă absorbţia vitaminei B1, motiv pentru care ea nu trebuie administrată concomitent cu suplimentele ce conţin această vitamină.

Planta este contraindicată persoanelor predispuse la formarea de cheaguri (trombi) în vasele de sânge și celor care administrează medicamente cu acțiune anticoagulantă.

Consumarea plantei poate duce la eliminarea excesivă a potasiului din organism, fapt pentru care persoanele cu deficit de kaliu li se recomandă să nu folosească coada calului.

Totodată, femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie nici ele să folosească planta. Specialiştii avertizează că, pentru siguranţă, orice tratament cu plante trebuie administrate cu precauţie şi sub îndrumarea unui specialist.

Notă: informațiile prezentate în acest articol nu pot substitui recomandațiile medicului, în cazuri de boală.

sursa

Mobiasbanca a fost vândută, cu aproximativ 1,5 miliarde de lei
Articolul anterior
Gemenii soților Manciu au împlinit 7 ani. La mulți ani pentru Matei și Damian!
Articolul următor
Alte articole interesante