Cea mai bună plantă pentru a crește rezistența oaselor

Folosită în scopuri medicinale încă din timpurile Greciei Antice, planta este cunoscută pentru acțiunea diuretică intensă, pentru îngrijirea pielii și a unghiilor, vindecarea rănilor, osteoporoză și repararea oaselor. Unii cercetători estimează că posibilele beneficii pentru sănătate ale plantei se datorează mineralelor care ajută organismul să păstreze calciul necesar pentru a vindeca oase și pentru a regenera unghiile și părul.

separator

Această plantă este coada-calului. Inițial, coada-calului era folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai, baie, compresă sau chiar cataplasmă.
Coada-calului are proprietăți: diuretice (crește cantitatea de urină și elimină edemele), hemostatice, anti-inflamatoare.

Coada-calului crește rezistența oaselor

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecțiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar și în special a gutei și reumatismului.

Deși chinezii apelau la ceaiul și compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur și simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc și aluminiu.

Planta sprijină repararea țesuturilor organismului și contribuie la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele să fie puternice și sănătoase. Ultimele studii efectuate în Rusia, au scos la iveală faptul că această plantă este magnifică și pentru a elimina acumulările de plumb mai ales din organism.

Elimină retenția de lichide și surplusul de greutate

Poți alege să îl combini cu păpădie și să lași la infuzat 15 minute apoi să bei un litru din acest ceai pe zi. Astfel vei scăpa de câteva kilograme și vei ajuta la menținerea sângelui curat și fără toxine. Dacă bei ceaiul neîndulcit și faci mișcare, vei observa rezultatele benefice încă din prima săptămână.

Poate fi utilizată cu succes atunci când te confrunți cu problema edemelor, întrucât va contribui la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu aproximativ 30%.

Fiindcă este un diuretic excelent, de-a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive și asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor și la prevenirea apariției altora.

Tratează inflamația la nivelul căilor urinare

Efectul său astringent și diuretic îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliați ai tractului urinar, calmând inflamațiile, tratând cistitele, iar proprietățile antioxidante ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Cum să prepari ceai de coada calului

Fierbe 2-3 lingurițe de coada calului într-o cană de apă. Lasă să fiarbă timp de 5 minute, apoi lasă încă 10 minute la infuzat. Strecoară ceaiul și bea, limitează-te la 3 cești de ceai pe zi.

Contraindicații

Administrarea plantei pe perioade mai lungi de două săptămâni nu este recomandată. De asemenea, trebuie ştiut că administrarea plantei inhibă absorbţia vitaminei B1, motiv pentru care ea nu trebuie administrată concomitent cu suplimentele ce conţin această vitamină.

Planta este contraindicată persoanelor predispuse la formarea de cheaguri (trombi) în vasele de sânge și celor care administrează medicamente cu acțiune anticoagulantă.

Consumarea plantei poate duce la eliminarea excesivă a potasiului din organism, fapt pentru care persoanele cu deficit de kaliu li se recomandă să nu folosească coada calului.

Totodată, femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie nici ele să folosească planta. Specialiştii avertizează că, pentru siguranţă, orice tratament cu plante trebuie administrate cu precauţie şi sub îndrumarea unui specialist.

Notă: informațiile prezentate în acest articol nu pot substitui recomandațiile medicului, în cazuri de boală.

sursa

Astăzi, 19 mai, este marcată Ziua Mondială a Medicilor de Familie

Anual, la 19 mai, este marcată Ziua Mondială a medicilor de familie, la inițiativa Organizației Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA), cu scopul de a accentua rolul și importanța asistenței medicale primare în sistemele de sănătate din întreaga lume. În acest an, sloganul este „Medicii de familie – mereu pregătiți să te ajute”.

Ziua Mondială a Medicilor de Familie, marcată la 19 mai

Ziua Mondială a medicilor de familie este o oportunitate de a remarca că, medicii de familie și echipele sale sunt pilonii sistemului de sănătate, fiind mereu aproape de oameni și acordând asistență medicală necesară tuturor persoanelor, începând de la nou-născuți  până la persoane în etate.

Totodată, este și un prilej de a aprecia devotamentul și grija pe care o au față de pacienți.

Mulțumiri și recunoștință tuturor medicilor de familie și echipelor lor pentru curaj, dedicație, răbdare și profesionalism.

Precizăm că, în instituțiile medicale din Republica Moldova activează 1 656 de medici de familie și 4 002 asistenți medicali de familie.

Variola maimuței: 30 de cazuri suspecte în Spania și Portugalia

După Marea Britanie, Spania și Portugalia au anunțat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ treizeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuței, o boală rară în Europa, informează AFP.

Doua cazuri de „variola maimutelor” depistate la Londra. Cu ce simptome se  confrunta bolnavii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat marți că dorește să facă lumină, cu ajutorul Marii Britanii, în privința cazurilor de variola maimuței depistate în această țară de la începutul lunii mai, în special în comunitatea de homosexuali, transmite agerpres.ro.

Endemică în Africa de Vest, această boală virală („monkeypox”) a fost acum detectată în Portugalia la „peste 20 de cazuri suspecte (…) în regiunea Lisabonei (vest), dintre care cinci au fost confirmate”, a anunțat Direcția Generală de Sănătate din Portugalia într-un comunicat de presă.

„Aceste cazuri, majoritatea tineri, toți bărbați, prezentau leziuni ulceroase”, a precizat autoritatea sanitară.

În Spania, opt cazuri suspecte au fost raportate și „nu au fost încă confirmate” prin teste, a declarat Ministerul Sănătății.

Potrivit autorităților spaniole și portugheze, care au declanșat alertă națională de sănătate, această boală rară nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament și, în general, se vindecă de la sine.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și oboseală. Pot să apară erupții cutanate, adesea pe față, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Începând de la 6 mai, șapte cazuri au fost identificate în Marea Britanie, dintre care patru cazuri la persoane identificate drept „homosexuali, bisexuali sau bărbați care întrețin relații sexuale cu bărbați”, potrivit Agenției britanice de Securitate (UKHSA).

Cu excepția primului caz – persoana infectată călătorise recent în Nigeria – pacienții au fost infectați în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară.

Cum se extrage corect căpuşa din piele dacă ai ghinionul să fii muşcat. Greşeala frecventă care agravează situaţia

În plin sezon al atacurilor căpuşelor, medicii amintesc că este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect.

Sezonul cald, când oamenii încep să îşi desfăşoare tot mai multe activităţi în aer liber, la iarbă verde, aduce cu sine o serie de beneficii, dar şi pericole. Unul dintre acestea e legat de căpuşe.

„Căpuşele sunt paraziţi externi, care se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect. Nu orice muşcătură de căpuşă poate transmite Boala Lyme, dar trebuie ştiut că, netratată, această patologie poate afecta articulaţiile, cordul şi sistemul nervos”, precizează purtătoarea de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Romînia, Cristina Cazacu.

În această primăvară, zeci de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe sau în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, pentru a solicita sprijinul specialiştilor în vederea extragerii căpuşelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 42 de cazuri înregistrate din aprilie şi până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialişti recomandând tratament adecvat, la domiciliu.

Se extrage trăgându-i capul, nu corpul Iată ce sfaturi dau medicii SJU Piteşti pentru îndepărtarea căpuşei de pe tegument, la domiciliu:   În primul rând, se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpuşa, trăgându-i capul, nu corpul, cum, adesea, se procedează greşit. 

„Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanţe sau căldură, creşte numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpuşa este infectată”, precizează Cristina Cazacu, care enumeră sfaturile specialiştilor.    Trebuie intervenit în mai puţin de o jumătate de zi Se spală apoi bine cu apă şi săpun şi se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină.

„Este esenţial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înţepătură. Se mai poate extrage cu serveţelul prin înfăşurare”, mai spune Cristina Cazacu.

În cazul în care rămân fracţiuni de căpuşă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, evitându-se astfel pericolul.

Mobiasbanca a fost vândută, cu aproximativ 1,5 miliarde de lei
Articolul anterior
Gemenii soților Manciu au împlinit 7 ani. La mulți ani pentru Matei și Damian!
Articolul următor