Cea mai simplă metodă de a scăpa de o căpușă. Merită să încerci acest truc!

Căpușele sunt insecte parazite, care au nevoie de o gazdă pentru a supraviețui și a se reproduce. La fel ca țânțarii, căpușele sug sângele gazdei, singura diferență fiind faptul că pătrund sub piele și pot locui acolo câteva zile.

separator

Căpușele nu zboară și nici nu sar, ci doar se târăsc prin iarbă și tufișuri. De aceea, se găsesc în zonele verzi, unde așteaptă gazda lor, ca niște prădătoare adevărate. Deoarece sunt foarte mici (2-3 mm), acestea sunt greu de observat. Cei care sunt mușcați le vor vedea de obicei odată ce pielea înțepată se umflă, apare roșeața și mâncărimea pe zona afectată.

Există specii de căpușe care transmit virusuri și boli grave la animalele de companie și la oameni, cum ar fi boala Lyme. Câinii sunt, de obicei, animalele cele mai expuse la mușcături.

Cum să elimini rapid căpușele din piele fără riscuri? Merită să încerci acest truc, cel puțin până ajungi la medic

Majoritatea oamenilor se tem să elimine căpușele pe cont propriu. Există întotdeauna riscul ca capul să rămână blocat în piele. Acest lucru poate duce la o infecție nedorită.

Căpușa înfiptă în piele poate fi eliminată cu ușurință cu ajutorul unui băț de chibrit. Căpușa este ,,înnebunită” după aroma fosforului umed și este dispusă să părăsească corpul dacă simte acest miros. Umezește capul unui băț de chibrit și descrie cercuri cu el, pe piele, în jurul loclui unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde, există probabilitatea ca insecta să extragă singură capul și să se urce pe bățul de chibrit pentru a savura mirosul.

O altă modalitate este să îndepărtezi căpușa cu ajutorul unei mingi de bumbac înmuiată în tinctură de iod și aplicată pe locul mușcăturii. Lăsați-o timp de aproximativ 4-5 minute, până când căpușa va ieși singură.

De asemenea, poți înmuia mingea de bumbac în acetonă. Atunci când mușcătura s-a produs pe braț, pe picior, pe coapse sau pe spate, poți folosi acetona aplicată peste zona afectată. În doar câteva minute, căpușa va cădea. După aceea, dezinfectați zona cu iod.

Dacă niciuna dintre metode nu dă rezultat, atunci trebuie să vă adresați imediat medicului.

Avicii a donat milioane de dolari oamenilor săraci
Articolul anterior
Doi miri din Strășeni au jucat nunta ca pe timpuri, într-un cort în curtea casei
Articolul următor
Alte articole interesante