Ceaiul de cimbru cu miere vindecă infecțiile gâtului, tusea și infecțiile respiratorii

Cimbrul, planta cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, este folosită des în bucătărie în calitate de condiment. În același timp, frunzele verzi sau uscate de cimbru sunt un medicament natural benefic pentru sănătate, așa că este minunat să îl ai în casă nu doar pe timpul sezonului cu viroze.

Mierea în amestec cu cimbru s-a dovedit benefică în infecții ale gâtului, viroze respiratorii, tulburări ale tractului digestiv, precum balonare, meteorism, infecţii digestive, intoxicații, greaţă, diaree.

Cimbrul are acțiune benefică în bolile sistemului nervos, cefalee, migrenă, oboseală psihică şi fizică.

Cimbru cu miere și lămâie – te scapă de tuse și dureri în gât.

Rețeta: 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate, 250ml apă, miere după gust, suc de lămâie, timp de infuzare 10 minute. Puneti apa pe foc până ajunge la temperatura de fierbere. Puneți tulpinile de cimbru într-o cană și adăugați apa fierbinte. Lăsați ceaiul să se infuzeze 10 minute dacă folosiți cimbru verde sau 7 min dacă folosiți planta uscată.

Pentru a avea un efect și mai puternic împotriva răcelilor și gripei, puteți adăuga în ceai și câteva bucățele de scorțișoara.

Un bărbat a fost reținut cu focuri de armă la frontiera moldo-română
Articolul anterior
Explozie puternică lângă o moschee din Kabul. Mai mulți civili au murit
Articolul următor
Alte articole interesante