Ceaiul de măceșe are proprietăți împotriva cancerului și ajută digestia. Cum să îl prepari

Beneficiile măceșului pentru sănătate se datorează bogăţiei de antioxidanți și fitonutrienți pe care le conțin: vitamina C, flavonoide, carotenoide, polifenoli, catechine. Culese în momentul în care sunt bine coapte, spre mijlocul toamnei, și puse la uscat, măceșele reprezintă un bun remediu de iarnă împotriva virozelor, răcelilor. Iată care sunt beneficiile măceșelor!

separator

1. Efectele cardiovasculare

Studiile au arătat că leucoantocianinele și compușii polifenolici din ceaiul de măceşe pot reduce riscul de boli de inimă. Acest ceai este bogat şi în licopen, care a fost direct legat de scăderea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți prezenți în aceste fructe.

2. Anti-cancer

Mulți dintre antioxidanții din ceaiul de măceşe sînt lăudați pentru proprietăţile lor anti-cancer, deoarece sînt capabili să caute și să neutralizeze radicalii liberi înainte de a cauza stres oxidativ, făcând astfel mai dificilă multiplicarea celulelor canceroase.

3. Proprietăți anti-inflamatorii

Studiile efectuate asupra artritei reumatoide și osteoartritei au arătat că ceaiul de măceşe poate îmbunătăți în mod semnificativ mobilitatea și poate reduce inflamația, îmbunătățind calitatea vieții și scăzând stresul oxidativ în țesuturile inflamate.

4. Digestie

Este util pentru digestie, deoarece proprietățile antiinflamatorii pot calma țesuturile inflamate în intestin, în timp ce reglează mișcările acestuia și asigură o absorbție adecvată a nutrienților.

5. Detoxifiere

Ceaiul de măceşe este cunoscut pentru proprietăți laxative cât și diuretice, care pot ajuta organismul să elimine toxinele într-un mod eficient. Dacă vă confruntați cu constipație, metabolism scăzut sau cu un sistem imunitar slăbit, poate fi o idee bună să spălați toxinele și să reduceți încărcătura rinichilor și a ficatului. Acest ceai vă poate ajuta făcând digestia mai rapidă și urinarea mai frecventă.

6. Sistem imunitar puternic

Acest fruct este bogat în vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar mai bun. Crește numărul de celule albe din sânge și stimulează creșterea, mai ales dacă vă recuperați după un accident, boală sau operaţie.

Cum se prepară ceaiul de măceșe?

Majoritatea oamenilor preferă bucheţelele de măceşe uscate, deoarece necesită mai puțină pregătire, dar cei care doresc un ceai mai puternic, care eliberează mai multe substanțe nutritive și antioxidanți, adesea aleg să taie și să zdrobească fructele.

Dacă urmați această metodă, va trebui să măcinaţi fructele uscate într-o râşniţă de condimente sau în blender și apoi să treceţi materialul rezultat printr-o sită, pentru a elimina perii fructelor. În acest moment, puteți să vă preparați ceaiul fructat cu pulberea rezultată.

Deoarece acest ceai poate fi puternic la gust, se poate adăuga extract de ştevie (îndulcitor natural).

Ingrediente: 4 lingurițe de măceşe uscate (întregi sau zdrobite/tăiate/cernute), 4 ceşti de apă (filtrată), 4-5 frunze de mentă sau mentă creaţă. Aduceți lent amestecul până la fierbere, apoi fierbeţi 5 minute. La urmă, se adaugă frunzele de mentă sau ştevie dulce.

sursa

Familie, răpusă de durere. Și-a îngropat în aceeași zi mama și doi fii, toți răpuși de Coronavirus
Articolul anterior
Medic din țara noastră: „Mă doare să văd oameni care se sufocă, mă doare să nu pot să-mi îmbrățișez copiii, părinţii”
Articolul următor
Alte articole interesante