Ceaiul de sânziene ajută la drenarea şi detoxifierea limfei

Sânzienele, sau drăgaica, sunt o plantă cu flori galbene, mici şi dese, cu un parfum dulce şi un gust puternic amar. Perioada propice de recoltare a sânzienelor este între lunile iunie şi  septembrie, iar pentru ca proprietăţile terapeutice ale sânzienelor să fie maxime, se recomandă culegerea florilor pe timp însorit, în timpul prânzului.

separator

sanzienceÎn medicina tradiţională, sânzienele sunt folosite ca remediu pentru normalizarea activităţii glandei tiroide, cobaterea insomniei, tratarea infecţiilor urinare, eliminarea retenţiei de apă.

Folosit intern, ceaiul de sânziene contribuie la reglarea activităţii tiroidei, acesta acţionează ca sedativ, înlătură spasmele, manifestă acţiune diuretică, depurativă, antiseptică la nivel urinar, antiinflamatoare, cicatrizantă, anticancerigenă,  antireumatică, laxativă,  afrodiziacă.

Ceaiul de sânziene se utilizează ca adjuvant în caz de hipertiroidie şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, neuroze, isterie, afecţiuni ale aparatului urinar, precum cistite, pielonefrite, retenţie de lichide, reumatism, tulburări de somn, impotenţă.

Datorită efectelor sale diuretice şi depurative, ceaiul de sânziene ajută la drenarea şi detoxifierea limfei, curăţarea sângelui, ficatului, rinichilor.

yyyTulburările sistemului limfatic se manifestă prin celulită, retenţie de lichide în organism, mâini şi picioare umflate, dureri articulare, dureri de cap, exces în greutate.

Infuzia de sânziene:

Se prepară dintr-o lingură cu plantă mărunţită adăugată la 250 ml de apă clocotită, după care se lasă la infuzat timp de 15 minute, se strecoară şi se bea pe stomacul gol, se iau 2-3 căni pe zi, cu 30 minute înainte de mese, timp de 1-2 săptămâni, după care se face o pauză de 3 zile, cura poate prelungită până la 2-3 luni, în funcţie de toleranţa şi reacţia organismului la ceaiul de sânziene. La apariţia reacţiilor adverse, alergice utilizarea ceaiului se suspendă. Înainte de a-l consuma, ceaiul poate fi îndulcit cu o cantitate mică de miere.

Folosită extern, infuzia de sânziene combate acneea

Infuzia de sânziene galbene are acţiune antiseptică şi cicatrizantă asupra pielii. Sub formă de comprese este indicată pentru menţinerea elasticităţii pielii, estomparea ridurilor, acneei. O compresă umedă cu infuzie de sânziene se aplică pe faţă dimineaţa şi seara.

Notă: informaţiile conţinute în acest articol nu pot substitui recomandarile medicului în caz de boală.

Administratorul unui bloc de locuit din Capitală, reținut de CNA și procurori pentru o mită de 24.000 de euro
Articolul anterior
O familie cu 5 copii, din satul Sadova, a rămas pe drumuri. Un incendiu le-a mistuit casa
Articolul următor
Alte articole interesante