Ceaiuri de vară cu efect tonic pentru memorie și creșterea rezistenței la oboseală

Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante. În astfel de situaţii, procesul de revigorare a memoriei poate fi susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi cu vitamine. Lămâia şi semninţele de chimen sunt ingrediente recomandate pentru a da un impuls memoriei. Fie că sunt consumate în ceaiuri reci sau adăugate în mâncare, cercetătorii susţin că acestea sunt un tonic excelent.

separator

Cercetătorii care au studiat îndeaproape lămâia au constatat că acest fruct, bogat în substanţe active, cum ar fi calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru revigorarea memoriei şi pentru numeroase afecţiuni printre care hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile şi hemoragiile, scrie click.ro.

Lămâia este un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Nutriţioniştii europeni au constatat că randamentul intelectual este sporit la persoanele care consumă zilnic 500 ml de suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor cu exces în greutate, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime.

Fitonutriţionistul francez Eric Favre susţine că şi vitamina C are meritul ei în îmbunătăţirea memoria, menținerea unui tonus bun și creșterea rezistenţei la surmenaj.

În ceea ce privește seminţele de chimen, acestea sunt folosite în trei domenii: în bucătărie (în calitate de condiment), în industria băuturilor, datorită aromelor şi în medicina naturistă.

Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice şi pentru bronşite. Totodată, specialiştii recomandă această infuzie femeilor care alăptează, dar şi copiilor cu apetit redus.

Chimenul este „doctorul” problemelor abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni.

Infuzia preparată din chimen are o influenţă benefică în procesul de concentrare. În această privinţă, specialiştii recomandă consumul infuziei de chimen care nu are prea mulţi concurenţi.

Mai mult, unii terapeuţi spun că, ”alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei memorii de elefant”. Cercetătorii şi oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma unui studiu, că ceaiul de chimen are o proprietate surprinzătoare de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, De aceea, nutriţioniştii îl recomandă în curele de slăbire.

Ceaiul de chimen reglează ritmul cardiac, ajută la eliminarea viermilor intestinali şi la absorţia fierului în organism. Tituși, această plantă, consumată în cantităţi mari, poate deveni toxică şi astfel poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv.

Mărturiile unei tinere infectate cu Covid-19: ,,Fiecare inspirație se simțea ca ultima. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută”
Articolul anterior
Cum arată capitala Libanului la 16 zile după explozia devastatoare. Imagini filmate cu drona
Articolul următor
Alte articole interesante