Ceaiurile care detoxifiază ficatul. Plantele care fac minuni pentru acest organ vital

Acestea sunt ceaiurile care fac minuni pentru sănătatea ficatului. Sunt remediile naturale ideale, care sprijină organul vital responsabil cu curățarea organismului de toxine.

Nu există un corp sănătos fără un ficat sănătos. Este atât de important să-i susținem activitatea! Putem face asta ajutându-ne de farmacia naturii, plantele, scrie adevarul.ro.

Când ficatul este invadat de grăsimi și toxine, începe să le stocheze și se ajunge la diagnosticul de ficat gras. Această afecțiune poate fi remediată cu alimentație corectă și ceaiuri care să sprijine sănătatea și recuperarea ficatului.

Un ficat gras netratat poate duce la complicații grave pentru sănătate: inflamație, ciroză, chiar și cancer hepatic.

Unele dintre posibilele cauze ale ficatului gras sunt excesul de greutate, consumul excesiv de alcool și intoleranța la medicamente, abuzul de medicamente, consumul de zahăr în exces. Simptomele nu sunt adesea foarte vizibile, deși este posibil să vă confruntați cu oboseală și disconfort în partea dreaptă superioară a abdomenului. Este important să renunțați la consumul de zaharuri, alcool și fructe. Consumul excesiv de fructe poate produce deraglarea funcțiilor hepatice, căci și fructoza este la fel de nocivă pentru ficat cum este și zahărul. Specialiștii recomandă deja de ani buni să nu se mai consume sucuri de fructe. Un suc de fructe agresează ficatul. Optează pentru apă și ceaiuri de plante. Desigur, ideal este să consumați ceaiurile fără adaos de zahăr, miere sau îndulcitori și să vă bucurați de gustul lor natural.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri în susținerea sănătății ficatului

Ceaiul verde

Este recomandat de naturopați, întrucât are capacitatea de a reduce cantitatea de grăsime din sânge. În schimb, ceaiul verde nu este recomandat celor care suferă de insomnie, hipertensiune arterială sau ulcere.

Ceaiul de lămâie

Este foarte important să se folosească citrice netratate. Alegeți lămâi provenite din agricultura ecologică. Tăiați două lămâi în felii subțiri, și adăugați-le în ibric atunci când apa începe să fiarbă. După un minut, stingeți focul și lăsați în trei minute la infuzat. Beți ceaiul cald, nu fierbinte. Ceaiul de lămâie funcționează ca un excelent detoxifiant, eliminând toxinele din organism. Toxinele care altfel se acumulează în ficat pot provoca diverse infecții. Acidul citric din ceaiul de lămâie poate reduce afectarea ficatului.

Ceaiul de cimbru și fenicul

Deși sunt plante folosite mai mult pe post de condimente, specialiștii naturopați susțin că ceaiul din aceste două plante pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acționează ca un excelent stimulant și tonic, este antiinflamator, facilitează oxigenarea creierului.

Ceaiul de păpădie

Păpădia stimulează diferitele organe ale sistemului digestiv, ajutând organismul să descompună grăsimile. Pentru proprietățile sale antiinflamatorii, regenerative și digestive, printre altele, păpadia a fost folosită de mii de ani pentru a trata nenumărate afecțiuni fizice, în special tulburări digestive și boli hepatice. Utilizați o lingură de frunze de păpădie spălate la fiecare cană de infuzie. Limitați-vă la două căni pe zi.

Aceste informații nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Consultați-vă întotdeauna cu medicul dumneavoastră sau cu un furnizor de asistență medicală calificat pentru sfaturi cu privire la orice problemă medicală.

Premiul Nobel în medicină, câștigat de Katalin Kariko și Drew Weissman pentru vaccinurile ARN mesager eficiente împotriva Covid-19

Katalin Kariko şi Drew Weissman au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2023, potrivit site-ului nobelprize.org.

Cei doi au câștigat Nobelul „pentru descoperirile lor privind modificările bazelor de nucleotide care au permis dezvoltarea unor vaccinuri ARN mesager eficiente împotriva COVID-19”, a anunţat Thomas Perlmann, secretar general al Comitetului Nobel la sediul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia.

Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină deschide seria acestor distincţii, atribuite în fiecare an la începutul lunii octombrie.

În 2022, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit paleogeneticianul suedez Svante Pääbo pentru descoperirile sale privind genomul hominizilor dispăruţi şi evoluţia umană.

Cu excepţia distincţiei acordate în domeniul economiei, aceste premii au fost create de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei.

În 2023, fiecare premiu Nobel va fi însoţit de un cec în valoare de 11 milioane de coroane suedeze (986.000 de dolari).

După atribuirea premiului pentru medicină, sezonul Nobel continuă cu premiul Nobel pentru fizică, pe 3 octombrie, urmat de premiul pentru chimie, pe 4 octombrie, înainte de mult aşteptatul premiu pentru literatură, pe 5 octombrie, şi de premiul pentru pace, pe 6 octombrie, singurul decernat la Oslo. Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice în memoria lui Alfred Nobel va fi anunţat în data de 9 octombrie.

Octombrie este luna internațională a conștientizării cancerului de sân

Incidența de cancer mamar în R. Moldova a fost de 51,5 cazuri la 100.000 de locuitori în anul 2022. Mai concret, este vorba despre 1.307 depistate primar.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, la evidența medicală în anul 2022 se aflau 11.488 de persoane cu cancer de sân, prevalența constituind 452,5 cazuri la 100.000 de oameni.

Totodată, 471 de persoane au decedat de cancer de sân în anul trecut, nivelul de mortalitate fiind de 18,6 decese la 100.000 de persoane și se plasează pe locul 3 din totalitatea deceselor cauzate de cancer.

Luna de conștientizare a cancerului mamar este o campanie anuală de sensibilizare și conștientizare de către populație a importanței măsurilor de prevenire, depistare precoce și îngrijire de calitate a cancerului mamar. Recunoscută ca luna de culoare roz, în această perioadă, femeile sunt îndemnate să acorde mai multă atenție propriei sănătăți, amintind că depistarea la timp în stadiile 1-2 ale bolii, crește rata de succes a vindecării.

Potrivit OMS, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor din întreaga lume, luând viețile a sute de mii de femei în fiecare an și afectând, în mod disproporționat, persoanele din țările cu venituri mici și medii.

Astfel, rata de supraviețuire a cancerului de sân la cinci ani în țările cu venituri mari depășește 90%, comparativ cu 66% în India și 40% în Africa de Sud.

Astăzi marcăm Ziua mondială a inimii

În fiecare an, la data de 29 septembrie marcăm Ziua mondială a inimii. Campania din acest an, cu genericul „Folosește-ți inima, cunoaște-ți inima!”, se axează pe principiul esențial de a ne cunoaște, întâi de toate, inima.

La nivel mondial, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, anual peste 20 de milioane de oameni mor din cauza afecțiunilor inimii.

Bolile cardiovasculare reprezintă un ansamblu de tulburări ale inimii și ale vaselor sangvine, manifestate prin dureri în piept, respirație îngreunată, transpirații reci, palpitații, senzație de lipsă a aerului (dispnee), oboseală, amorțeală sau edeme.

Afecțiunile inimii pot fi destul de grave, însă adoptarea unui stil de viață sănătos, alimentație echilibrată, activitate fizică și renunțare la fumat pot reduce riscurile apariției complicațiilor. Verificarea periodică a nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale sunt indicii de bază care pot confirma sau infirma probleme ale inimii.

În Republica Moldova persoanele cu probleme cardiovasculare beneficiază gratuit de asistență medicală în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, dar și de mai multe medicamente compensate, prescrise de medici. Pentru depistarea precoce a afecțiunilor inimii, sunt efectuate gratuit o serie de investigații, care identifică și confirmă maladia.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în anul 2022, mai mult de 756 mii de cetățeni sufereau de afecțiuni ale cordului. Motivele principale rămân a fi diabetul, consumul de tutun și alcool, hipertensiunea arterială, obezitatea.

Respectarea recomandărilor medicilor privind sănătatea inimii pot preveni apariția bolilor cardiovasculare.


Fii responsabil, ai grijă de inima ta!

Familia Brenciu își sărbătorește fiul adoptiv. Cum au ajuns Horia și Alice să îl înfieze pe Toma: ”Este o minune de copil”
Articolul anterior
Achită cu cardul tău Mastercard de la Moldindconbank și participă la Caravana cadourilor
Articolul următor