Cel de-al IV-lea Summit Internațional de Turism Termal și Sănătate, desfășurat în provincia Balıkesi din Turcia, a reunit reprezentanți din 55 de țări ale lumii

În perioada 25-29 septembrie 2019, în provincia Balıkesi din Turcia, a avut loc cel de-al patrulea Summit Internațional de Turism Termal și Sănătate. Evenimentul grandios, susținut de către Consiliul Turistic de Turism pentru Sănătate (THTC) din Turcia, s-a desfășurat cu participarea a 250 de membri de presă ai mass-mediei din 55 de țări ale lumii, precum și reprezentanți ai 250 de agenții de turism din 81 de orașe și provincii din Turcia.

separator

Turcia este una dintre destinațiile preferate de către oamenii din întreaga lume, inclusiv de către cetățenii moldoveni, pentru calitatea serviciilor oferite în domeniul turismului medical și alternativ, tehnologiile medicale avansate, echipamente moderne, specialiști cu experiență, pregătiți în occident, ce au abilitatea de a diagnostica și trata cazuri medicale complicate, inclusiv servicii de recuperare și întremare.

Datorită calității serviciilor de asistență medicală, a climei și poziției geografice și a prețurilor accesibile, echipele medicale din Turcia devin rapid furnizori de servicii medicale pentru pacienții internaționali.

Turcia se află în Top 3 destinații din lume în ceea ce privește Turismul pentru sănătate. Țara este, de asemenea, prima destinație preferată de către europeni privind călătoriile efectuate în scop curativ și reabilitare.

Unica.md, prima revistă online de sănătate, stil și frumusețe pentru femei, din Moldova, a primit invitația să participe la cel mai mare Summit Internațional de Turism Termal și Sănătate organizat anul acesta în Turcia, oferindu-le celor de acasă posibilitatea să se familiarizeze și să acceseze cele mai bune servicii curative și de reabilitare dezvoltate în această țară.

În cadrul Summit-ului, Emin Cakmak, Președintele Consiliul Turistic de Turism pentru Sănătate (THTC) din Turcia a menționat:

,,Globalizarea a fost simțită în domeniul asistenței medicale cu mult înainte de a deveni o paradigmă principală pentru lumea afacerilor. De zeci de ani, pacienții din întreaga lume călătoresc în diverse destinații internaționale pentru a găsi cel mai bun tratament posibil. Cu toate acestea, costul crescând al tratamentului în țările dezvoltate a determinat o nouă cerere: Tratament de calitate la costuri reduse, cu un ,,gust” suplimentar al turismului. La răscruce între Est și Vest, Turcia este pe cale de a deveni următorul „centru de atracție” pentru piața globală a călătoriilor în domeniul sănătății.

Turcia a trecut printr-o restructurare globală a asistenței medicale, extinderea serviciilor sale de asistență medicală și creșterea îmbunătățirilor de calitate pentru a asigura o tranziție rapidă. Ca urmare a reformelor sistemului de sănătate condus de stat și a unui flux de investiții private în peisajul de sănătate al Turciei, țara este acum o alternativă de vârf pentru pacienții internaționali. Cu 61 de spitale și organizații acreditate de standardele JCI, infrastructura medicală privată din Turcia devine acum una dintre cele mai importante destinații medicale din lume. Industria turismului medical a însumat 550 de miliarde de dolari în toată lumea în 2018 și estimează că piața se va extinde la 1 trilioane de dolari până în 2050. Majoritatea pacienților sunt din Rusia, țările CSI, SUA, ASIA și UE”.

,,În țările UE și Orientul Mijlociu, turismul medical ia amploare din motivul costurilor ridicate și lipsa accesului la timp la îngrijiri de calitate. De exemplu, timpul de așteptare pentru procedurile ortopedice planificate în Marea Britanie poate fi de luni de zile. Prin urmare, unii pacienți aleg să călătorească pentru a primi tratamentul mai rapid”, susține Emin Cakmak. ,,În alte domenii, asistența medicală de calitate nu există, astfel încât călătoria este singura opțiune”.

Fie că e vorba despre proceduri cosmetice, proceduri mult mai complexe, inclusiv intervenții cardiovasculare, transplant, neurochirurgie, tratament oncologic și cazuri majore de ortopedie, urologie și chirurgie generală, un număr tot mai mare de alianțe și afilieri între instituțiile de profil din SUA și spitalele străine conduc la creșterea evidentă a numărului de proceduri de calitate, disponibile în spitalele din străinătate.

Investitorii turci au îmbunătățit standardele și calitatea asistenței medicale a Turciei, investind în centre de tratament de ultimă generație și cele mai noi tehnologii medicale. Cu o populație în creștere, de peste 81 de milioane, industria turcă din domeniul sănătății oferă oportunități semnificative pentru investitorii străini din domeniul sănătății.

Astăzi, antreprenorii și medicii turci nu au creat doar o oportunitate unică pentru pacienții din țară, ci și pentru solicitanții de asistență medicală la nivel mondial.

În 2005, în Turcia, a fost înființat Consiliul Turistic de Turism pentru Sănătate (THTC) pentru a consolida activitățile de turism de sănătate și a uni eforturile naționale de a aduce mai mulți pacienți în Turcia, din întreaga lume. Cu 317 de membri, constând din spitale, clinici, centre termale și medicale, SPA, hoteluri, companii de asistență și cu 167 de birouri de rețea în 93 de țări diferite, consiliul a devenit cea mai mare asociație medicală atât în Turcia, cât și în lume.

THTC a dezvoltat o structură corporativă exemplară. În 2013, la Monte Carlo-Monaco, THTC a inițiat și a servit ca țară fondatoare pentru Global Healthcare Travel Council, care promovează și oferă servicii de asistență medicală cetățenilor lumii. Prin astfel de eforturi, Consiliul Turistic de Turism pentru Sănătate și-a consolidat reputația ca un concurenț global în industria medicală.

 

Yücel Yılmaz, Primarul municipiului Balıkesir:

,,Balıkesir este cunoscută drept o importantă destinație de sănătate, cu resurse și un potențial deosebit, care își merită pe deplin candidatura pentru a fi „Centrul termal al viitorului”, oferind remedii de secole cu ape vindecatoare și natura sa unică. Având 291 de km lungime, 23 de plaje, 8 zone declarate centre de turism termal protejat, Balıkesir, cu muntele Ida, oferă vindecare cu un aer curat, răcoritor. Sunt onorat să găzduiesc cel de-al patrulea Summit Internațional de Turism Termal și Sănătate și să-i găzduiesc pe oaspeții noștri din întreaga lume, în orașul nostru”.

 

Ersin Yazıcı, Guvernator al orașului Balikesir:

,,Izvoarele termale Balıkesir au fost folosite în scopuri de sănătate încă din antichitate, iar Balıkesir își anunță numele ca destinație pentru turismul de sănătate, una unică, deoarece izvoarele termale s-au răspândit în toată provincia. În fiecare district al orașului Balıkesir, care este dimensiunea unei țări mici europene în sine, există surse termale dintre cele mai bune din punct de vedere al compoziției lor fizice și chimice. Apele calde și izvoarele fierbinți sunt bogate în săruri minerale, sulf și sare. Natura unică, țărmuri atât spre Marmara, cât și pentru Marea Egee, Muntele Ida, apele orbitoare de un albastru profund și o vegetație bogată, 4 parcuri naturale pentru sport și stil de viață sănătos și o bucătărie susținută cu uleiuri de măsline, sunt atracția oaspeților noștri și a potențialilor investitori”.

Provincia Balikesir este un centru bogat de rămășițe istorice care aduc la lumină cele mai vechi timpuri ale umanității. Moschee Yildirim și Zagnos Pasa din centrul orașului sunt exemple ale monumentelor din perioadele străvechi, pe lângă turnul ceas interesant, în timp ce orașele din apropiere dețin și ruine din romane și bizantine, stând într-un frumos peisaj natural.

Golful Edremit, situat pe Egeea, este unul dintre aceste locuri minunate, un rai de oxigen, cu o gamă largă de plaje și stațiuni de pe litoral, cu vedere la marea limpede, cele mai proaspete și delicioase fructe de mare și preparate tipice ale districtului, oferite de restaurante bune.

Numită „Riviera de măsline”, Ayvalik, acest oraș este, de asemenea, un loc pitoresc cu plajele sale fine și o colecție de 25 de insule mici minunate. Biserica Taksiyarkis este o atracție în oraș. Arhitectura sa excelentă și sculpturile din marmură merită văzute. În apropiere se află „Seytan Sofrasi” (Banchetul Diavolului), care oferă unul dintre cele mai perfecte apusuri panoramice din lume. De asemenea, locația oferă o priveliște minunată asupra peninsulei Sarmisakli, renumită pentru plajele sale și mica insulă Cunda (Alibey).

Gonen, situat la 30 de kilometri de Bandirma, este un alt centru de relaxare excelent, care are izvoare termale terapeutice. Instituțiile de sănătate și vindecare de aici au fost folosite de persoanele care suferă de diferite boli încă din cele mai vechi timpuri.

Situat la poalele orașului Kazdagi, se află Akcay, un alt centru balnear popular, cu apele sale curative de izvor și un peisaj natural frumos, care se potrivește faimei sale legendare. Conform mitologiei, primul concurs mondial de frumusețe a avut loc aici, pe muntele Ida, iar Afrodita a fost aleasă regina dintre cele trei frumoase zeițe.

În largul coastei din această provincie se află insule frumoase, Marmara și Avsa, faimoase pentru vinul și peștele lor și plajele de vis. Insula Marmara este plină de comori istorice care îi cresc atractivitatea. „Mermer Plaj” (plaja de marmură) își ia numele de la marmura pentru care este renumit orașul. Măslini, podgorii și grădini fructifere sunt caracteristicile acestui pământ care este înconjurat de apele cele mai limpezi din regiune.

Un interes deosebit reprezintă Parcul Național Manyas de lângă Bandirma, care este „Paradisul păsărilor”, adăpostind 239 de specii de păsări. Este un loc odihnitor și minunat pentru observatorii de păsări, la fel cum întregul oraș este destinat iubitorilor de natură.

Cu tratamente de succes, niveluri de prețuri competitive și accesibile și o locație geografică unică, Turcia este pe cale să devină un partener de sănătate preferat pentru tot mai multe companii de asigurări în sănătate, companii de asistență și fonduri de sănătate guvernamentale internaționale.

alte Articole interesante