Cel mai performant aparat de ventilație asistată a plămânilor din țara noastră a fost donat Institutului de Medicină Urgentă

Cel mai performant aparat de ventilație asistată a plămânilor din Moldova, a fost livrat Institutului de Medicină Urgentă. Ventilatorul elvețian de ultimă generație „Hamilton C6” asigură un regim ultramodern de ventilație asistată a plămânilor, fiind destinat copiilor, inclusiv nou-născuților, dar și femeilor însărcinate și adulților.

separator
Acest tip de ventilatoare este considerat drept unul dintre cele mai performante la nivel mondial, fiind recunoscut de specialiști notorii din mai multe state ale lumii. Este primul ventilator de acest tip în Republica Moldova.

Donația a fost posibilă grație „Purcari Wineries Group” care a oferit organizației MAD-AID un milion de lei în cadrul acțiunii „Purcari Wineries Group” #RESPIRĂUȘOR. a cules astăzi primele roade. ,,Împreună cu echipa Asociației MAD-Aid am reușit să aducem la Spitalul de Urgență din Chișinău cel mai modern aparat de ventilație asistată a plămânilor din Republica Moldova. Este un aparat medical de ultimă generație, extrem de util în mod special pacienților cu COVID-19 și care, așa cum ne-au asigurat medicii, va salva multe vieți”, comunică „Purcari Wineries Group”.

De asemenea, tot din această sumă au fost procurate și alte echipamente și utilități medicale care au fost deja repartizate spitalelor din Republica Moldova, în conformitate cu necesitățile acestora și recomandările Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei.

În cadrul acțiunii #RESPIRĂUȘOR, „Purcari Wineries Group” a alocat un fond total de 2 milioane de lei pentru lupta împotriva noului Coronavirus.

Șase pacienți vindecați de coronavirus, vor fi externați astăzi
Articolul anterior
Anunț oficial! Moldovenii care vor să ajungă acasă cu rute aeriene charter se pot înregistra online
Articolul următor
Alte articole interesante