Cele mai eficiente soluții pentru a scăpa rapid de durerea de gât

Durerea de gât apare mai frecvent în contextul unei răceli, viroze respiratorii, gripă, varicelă, rujeolă sau oreion. În 25% cazuri aceasta poate avea etiologie bacteriană. În caz de durere în gât nu este recomandat să iei în pripă antibiotice. O durere în gât poate fi tratată cu remedii naturiste care te ajută să scapi rapid de disconfort. Dacă însă simptomele nu se ameliorează după 2- 3 zile, apelează la un consult medical, iar dacă durerea de gât este însoțită de răgușeală este potrivit să consulți medicul la primele simptome. Cum poți calma durerea de gât?

separator

Gargara cu apă sărată 

Gargara cu apă sărată este cel mai eficient remediu la îndemână pentru durerea de gât. La primele senzații de disconfort, pregătește o soluție sărată și vei scăpa de inflamație și infecție în mai puțin de o zi. Sarea este cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice excelente. Aceasta reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. Într-un pahar cu apă călduță dizolvă jumătate de lunguriță de sare și fă gargare de 4-5 ori pe zi.

Gargare cu infuzie de mușețel

Infuziile din plante combat durerile de gât datorită proprietăților antiinflamatoare. Într-un vas cu apă fierbinte adaugă muşetel, acoperă recipientul pentru 5 minute. Clătește gâtul cu soluția obținută de câteva ori pe zi. De asemenea, poți folosi salvie, cimbru, nalbă.

Ceaiul cu miere

Mierea are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de regenerare. De asemenea, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă caldă şi bea de câteva ori pe zi. O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Poți lua o linguriță de miere pentru a calma durerile în gât.

Prăjitura Îngerilor – o rețetă neobișnuită cu fulgi de cocos
Articolul anterior
Dumitrița Reabenchii este câștigătoarea concursului Baby Star în luna decembrie!
Articolul următor
Alte articole interesante