Cele mai frecvente greșeli care se fac atunci când se administrează antibiotice!

Problema administrării antibioticelor este tot mai actuală și asta pentru că sunt mulți cei care recurg la un tratament de acest fel fără să consulte medicul, or luarea antibioticelor trebuie efectuată sub atenta supraveghere a specialistului. De aceea, este bine să fii informat cu referire la riscurile și greșelile pe care să le eviți atunci când se impune tratamentul cu astfel de medicamente.

separator
yyyy

În general, tendința unei persoane atunci când prezintă anumite dureri, o viroză, o răceală simplă este aceea de se trata singură. Însă, datele statistice sunt îngrijorătoare, consumul de antibiotice din clasa betalactaminelor și a penicilinelor a crescut foarte mult în ultimii 7 ani.

Un antibiotic este o substanță care are capacitatea de a reduce sau de a întrerupe multiplicarea bacteriilor care duc la nașterea infecțiilor în organism. Concret, un antibiotic este un compus chimic, elaborat pe baza unor culturi de microorganisme sau a unor produse de sinteză.

Foarte important de retinut este faptul ca daca nu sunt administrate corect, antibioticele pot da nastere unor reactii adverse foarte grave.

1. De aceea, antibioticele se administreaza numai la recomandarea medicului de familie sau a specialistului, scrie sfatulmedicului.ro.

2. Un alt aspect important de retinut este faptul că deși au efecte benefice într-o multitudine de afecțiuni, antibioticele nu pot vindeca orice boală. Ele nu au niciun efect în caz de roșu în gât, gripă sau în cazul unei banale răceli. Antibioticele vindeca numai infectiile provocate de bacterii, ciuperci si paraziti.

3. Ideal este ca pacientul să facă o antibiogramă, înainte să ia orice fel de antibiotic, adică o analiză care arată ce tip de bacterie a cauzat infecția și care sunt preparatele la care aceasta este sensibilă.

4. Antibioticele se administrează pe stomacul gol, cu o cantitate suficientă de apă pentru a preveni iritațiile esofagului. Ele nu se administrează concomitent cu alte medicamente.

5. Numai în cazul în care există o sensibilitate la nivelul stomacului sau dacă acestea provoacă reacții adverse precum stările de grwață, este posibil ca medicul să recomande administrarea lor după masă.

6. Uneori exista tendința de a consuma iaurt în timp ce se ia antibioticul, lucru total gresit. Iaurtul se consumă înainte sau după administrarea medicamentelor, la un interval de câteva ore, tocmai ca să nu interfereze cu acțiunea medicamentului.

7. Schema de tratament cu antibiotice se poate prescrie pe o durată de la 5 până la 10 zile pentru afecțiuni frecvente cum sunt faringitele, bronșitele, pneumoniile. În afecțiunile grave precum tuberculoza, antibioticele se administrează timp de câteva luni.

8. Mulți pacienți fac greșeala de a întrerupe administrarea antibioticelor după două sau trei zile de tratament pe motiv că se simt mai bine, însă întreruperea tratamentului poate duce la recidivarea bolii și la apariția germenilor rezistenți la antibiotice.

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile. Este vorba despre o pacientă care a revenit din Italia.Starea ei de sănătate este de gravitate medie, complicată de meningită.

Timp de 10 zile, femeia a avut febră şi a cerut ajutorul medicilor abia pe 7 octombrie. Acum, ea este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.De la începutul anului până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat cinci cazuri de West Nile. Boala se transmite prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om.Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă. Simptomele sunt similare cu cele ale gripei – cu stări de oboseală, slăbiciune musculară, febră şi durere intensă de cap, erupţii cutanate pe piept.

A fost aprobat cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant

Pentru a facilita desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 9 octombrie, cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant (SIT) care, prin soluții digitale, va îmbunătăți calitatea și transparența proceselor în domeniul transplantului.

Sistemul este destinat prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizate pentru desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

Printre principalele prevederi ale proiectului sunt evidența fișierelor medicale ale donatorilor, formarea registrelor donatorilor și primitorilor din Republica Moldova și crearea modulului de biovigilență pentru raportarea, investigarea, înregistrarea şi transmiterea informațiilor despre evenimentele şi reacțiile adverse grave care pot influența calitatea şi siguranța organelor, țesuturilor şi celulelor umane utilizate la om.

SIT reprezintă totalitatea de resurse și tehnologii informaționale și organizaționale a sistemelor de colectare, stocare și transmitere a datelor și tehnologiilor de utilizare a acestora, a normelor de drept, precum și a infrastructurii implicate în susținerea activității informaționale din cadrul prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizați pentru desfășurarea proceselor de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

Global White: Excelență în Îngrijirea Orală/P

Global White este un brand recunoscut pe plan internațional, specializat în produse de îngrijire orală, care promovează sănătatea dinților și a gingiilor. Cu un accent pe inovație și eficiență, Global White oferă soluții variate pentru cei care doresc să-și îmbunătățească estetica zâmbetului și să mențină o igienă orală optimă.

Portofoliul Global White include o gamă largă de produse, cum ar fi:

Pastă pentru dinți – Formulate pentru a combate petele, a întări smalțul și a preveni cariile. Multe dintre aceste paste conțin ingrediente active care ajută la albirea dinților fără a afecta sănătatea orală.

Produse pentru albire – Kit-uri de albire a dinților, care includ benzi, geluri și tratamente pentru utilizare acasă. Acestea sunt concepute pentru a oferi rezultate vizibile într-un timp scurt.

Clătitoare pentru cavitatea bucală – Formule care contribuie la împroaspătarea respirației și la reducerea bacteriilor orale, protejând astfel sănătatea gingiilor.

Produse pentru respirație proaspătă-Spray pentru caviatatea bucală cu diferite gusturi care mențin respirația proaspătă pe tot parcursul zilei.

Inovație și Calitate

Global White se mândrește cu utilizarea celor mai noi tehnologii în dezvoltarea produselor sale. Fiecare formulă este testată riguros pentru a asigura eficiența și siguranța, având în vedere cele mai recente cercetări în domeniul stomatologiei. Brandul colaborează cu profesioniști din domeniu stomatologic pentru a se asigura că produsele sale răspund nevoilor consumatorilor.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

9 sfaturi utile în alegerea decorului de nuntă!
Articolul anterior
Un șofer din Vulcănești care a vrut să-și schimbe roata la camion, a fost electrocutat mortal
Articolul următor