Cele trei grupuri de persoane care nu vor putea beneficia de vaccinul anti-Covid-19

Tot mai mulți oameni, în diferite colțuri ale lumii, se imunizează activ împotriva Covid-19. Totuși, există anumite categorii de persoane care, deocamdată, nu pot beneficia de vaccinul Covid-19. Acestea sunt:

1. Persoanele cu alergii severe

Persoanele care au avut în trecut reacții alergice la un vaccin, medicament sau alimente nu trebuie să-și facă vaccinul anti-Covid 19 de la Pfizer. 

La fel ca orice vaccin, Pfizer/BioNTech poate avea efecte secundare, printre care: durere la locul injectării, oboseală, dureri musculare, frisoane, febră, greață.

2. Femeile însărcinate

Femeile însărcinate sunt sfătuite să aștepte venirea pe lume a copilului înainte de a-și face vaccinul anti-Covid 19. De asemenea, femeile care încearcă să rămână gravide, ar trebui să aștepte cel puțin două luni după ce primesc doza de vaccin, conform NHS.

Mămicile care alăptează, de asemenea, sunt sfătuite să mai amâne vaccinarea.

Motivul este că în testele clinice nu au fost incluse deliberat femeile gravide, de aici și lipsa informațiilor cu privire al efectele secundare ala vaccinului în acest grup. 

3. Copiii sub 16 ani

Mai mulți copii care sunt infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici sau prezintă forme foarte ușoare de boală. În acest moment, există foarte puține informații referitoare la vaccinarea în rândul adolescenților și absolut nicio informație legată de vaccinarea în rândul copiilor mici – aceștia nefiind incluși în testele clinice. 

sursa

Vremea se schimbă. Ce temperaturi ne așteaptă în zilele următoare
Articolul anterior
Victor Slav și-a arătat, în premieră, noua iubită
Articolul următor
Alte articole interesante