Cercetători: Peste 60% dintre cazurile de coronavirus nu apar in bilanțurile zilnice

Un studiu făcut în Austria a scos la iveală faptul că 60% dintre cazurile de coronavirus trec neobservate și nu sunt înregistrate în statistici.

Circa 61% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus în Austria până la jumătatea lunii octombrie nu au fost niciodată înregistrate oficial în rândul celor testate pozitiv, potrivit unui studiu de seroprevalenţă prezentat vineri, care mai estimează la circa 4,7% procentul populaţiei austriece care a trecut prin boala COVID-19, relatează agenţia EFE.

Aceasta este prima cercetare privind nivelul de anticorpi al populaţiei efectuată în Austria de la începutul pandemiei şi ea reflectă numărul ridicat al cazurilor reale de COVID-19 faţă de cel al cazurilor confirmate prin teste, precum şi timpul foarte îndelungat de care ar fi nevoie pentru atingerea unei imunităţii de grup în lipsa vaccinării.

Potrivit studiului, efectuat de Universitatea de Medicină din Viena împreună cu institutul austriac de statistică, aproximativ jumătate dintre austriecii care nu au fost cunoscuţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 spun că nu au resimţit niciun simptom al bolii ori au avut doar o simptomatologie uşoară.

De fapt, până ce li s-au descoperit anticorpii prin această cercetare, mulţi nici nu au crezut că ar fi fost infectaţi.

Aceste date se bazează pe analizele serologice efectuate până la jumătatea lunii octombrie pe un eşantion de 2.229 de persoane cu vârste de peste 16 ani. Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate prin teste în Austria este până în prezent de 316.581.

sursa

De la 1 ianuarie, angajații își vor plăti ei înșiși asigurarea obligatorie de asistenţă medicală
Articolul anterior
Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia Sărbătorilor de iarnă
Articolul următor
Alte articole interesante