Cercetători: virusul a suferit mutații. S-a constatat că nu a devenit mai letal, ci doar mai contagios

Coronavirusul continuă să sufere mutații pe măsură ce se răspândește tot mai rapid. De asemenea, experții în Sănătate Publică consideră că virusul devine tot mai contagios, deoarece cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 din SUA au început să crească din nou, potrivit noilor cercetări.

separator

În urma noului studiu realizat în SUA, pe baza examinării a 5.000 de secvențe genetice ale virusului, s-a constatat că virusul nu a devenit mai letal, ci doar mai contagios. Experții în Sănătate au explicat, însă, că toate virusurile suferă mutații, dar majoritatea sunt nesemnificative.

David Morens, virusolog la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că noul studiu nu ar trebui să stârnească îngrijorare, dar a adăugat că virusul ar putea „reacționa” la restricții, cum ar fi distanțarea fizică.

„Toate aceste măsuri sunt bariere în calea transmisibilității, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic devine „tot mai priceput” să treacă peste aceste bariere”, a declarat Morens.

Acest lucru ar putea însemna că virusul continua să sufere mutații chiar și după ce un vaccin va deveni disponibil, ceea ce înseamnă că vaccinul va trebui modificat – la fel cum vaccinul antigripal este modificat în fiecare an.

sursa

Distanța fizică dintre elevi în școli a fost modificată
Articolul anterior
Brandul autohton Georgette va prezenta o inedită colecție de toamnă la Moldova Fashion Days!
Articolul următor
Alte articole interesante