Cercetătorii au creat masca anti-Covid care poate fi purtată doar pe nas

Oamenii de știință au creat o mască pentru Covid-19, care este purtată doar pe nas.

Cercetătorii de la Institutul Național Politehnic din Mexic au creat și brevetat o mască nazală care ar trebui să ajute la combaterea coronavirusului în viața de zi cu zi, potrivit site-ului guvernului mexican.

După cum se menționează în comunicatul de presă, invenția „nu este destinată să înlocuiască masca, ci ar trebui să consolideze măsurile de protejare a sănătății în acele momente ale vieții de zi cu zi atunci când masca este scoasă: atunci când persoana mănâncă, bea sau consultă un medic dentist”.

Potrivit coordonatorului proiectului Acosta Altamirano, ideea pentru masca nazală Mask Eating a apărut din necesitatea unei protecții suplimentare, „mai ales în fața variantelor mai infecțioase ale SARS-CoV-2”.

„Acosta Altamirano a menționat că pentru a crea o mască – o barieră eficientă împotriva contaminării cu SARS-CoV-2, echipa de cercetare a luat în considerare dimensiunea particulelor (mai puțin de 5 microni) și a evaluat diverse materiale până când a găsit cel optim pentru fabricare, care a fost realizat în conformitate cu standarde stricte de calitate „, se arată în comunicatul de presă. Cercetătorii sunt acum în discuții cu o companie care va fi responsabilă pentru producerea măștilor nazale.

O asistentă medicală de la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase pentru copii, răpusă de Covid-19
Articolul anterior
Cum o femeie a rămas însărcinată, chiar dacă era virgină și nu făcuse sex niciodată
Articolul următor
Alte articole interesante