Cercetătorii din Rusia au creat medicamentul ,,Mir-19” care va opri Covidul

În Rusia, a fost brevetat medicamentul pentru coronavirus ,,Mir-19”, care în opinia cercetătorilor va opri infecția Covid-19. Medicamentul este administrat intranazal și ar trebui să împiedice proprietatea virusului de a se multiplica în organism.

,,Mir-19” este dezvoltat pe baza tehnologiei ARN-urilor interferente, care au fost studiate mulți ani pentru posibila lor utilizare terapeutică.

Duminică, serviciul de presă al Agenției Medicale și Biologice din Rusia a raportat că ФМБА a primit un patent pentru un medicament pentru prevenirea și tratamentul Covid-19, care se numește ,,Mir-19”.

Potrivit șefei agenției Veronika Skvorțova, acesta este un medicament care se administrează intranazal (prin nas) sau prin inhalare și oprește replicarea (înmulțirea) coronavirusului, precum și complicațiile severe ale covidului – pneumonia și sindromul de detresă respiratorie acută.

Tehnologia este una modernă și sofisticată. Explicația directorului general al companiei de cercetare Nikolai Kryuchkov:

„Mir-19” a fost dezvoltat pe baza tehnologiei ARN-urilor interferente, care au fost studiate mult timp pentru posibila lor utilizare terapeutică. Acestea sunt ARN-uri dublu catenare mici (20-30 perechi). Sunt sintetizate în așa fel încât, atunci când se leagă, blochează ARNm țintă, pe baza cărora sunt sintetizate anumite proteine ​​(de exemplu, virale). Astfel, în teorie, este posibil să se blocheze sinteza proteinelor țintă în celule.

Dacă medicamentul este administrat prin căile respiratorii („MIR” este declarat ca medicament pentru inhalare), atunci acești ARN pătrund în membrana mucoasă și blochează sinteza anumitor proteine, de exemplu, proteinele SARS- Virusul CoV-2. Când o persoană este bolnavă și virusul se înmulțește în mod activ, este necesar să fie livrate ARN-urile interferente în celule în așa fel încât acestea să oprească sinteza proteinelor atacante.

Musa Haitov, imunolog, membru corespondent al Academiei de Științe din Rusia, director al Institutului de Imunologie al FMBA din Rusia, care a dezvoltat medicamentul, a declarat într-un interviu că au dezvoltat medicamente bazate pe mecanismul de interferență ARN timp de aproximativ 15 ani. În acest timp, au fost efectuate studii preclinice ale medicamentelor pentru hepatita C, rinita alergică, astmul bronșic. Dar medicamentul pentru prevenirea și tratamentul Covid-19 a fost creat în mai puțin de un an. S-a făcut o lucrare colosală. Cu ajutorul modelării computerizate, au fost selectate mai întâi molecule de ARN-uri mici care interferează, iar cele mai ineficiente opțiuni au fost treptat eliminate.

Am dezvoltat un sistem unic de livrare în celule, bazat pe molecule de peptide. Și apoi am creat un medicament cu două componente. S-a demonstrat mai întâi că medicamentul este foarte eficient în cultura celulară, în reducerea replicării SARS-CoV-2. Apoi, într-un model pe hamster, s-a demonstrat că medicamentul are o eficacitate antivirală ridicată.

În paralel, au fost efectuate studii de siguranță. S-a dovedit că medicamentul este absolut sigur.

Și cât de eficient va fi medicamentul trebuie stabilit în studiile clinice. Este clar că cu cât Mir-19 va fi introdus mai devreme în caz de coronavirus, cu atât eficacitatea tratamentului va fi mai mare. Dar dezvoltatorii promit că remediul va funcționa în aproape orice stadiu al bolii.

Eficacitatea medicamentului va fi clară numai după finalizarea studiilor clinice și atunci când testele vor fi efectuate pe o gamă largă de pacienți infectați cu coronavirus, afirmă imunologul Nikolai Kryuchkov. „Dar există speranța că această tehnologie va funcționa în cele din urmă, la fel ca în cazul vaccinurilor pe bază de ARNm”.

Experții avertizează: Virusul variolei maimuței nu se răspândește doar prin contact intim

Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) spun că există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței. Virusul nu se răspândește doar prin contact intim, ci şi prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor.

SUA: Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței

Cazurile apar în principal la bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi, dar şi femeile sunt infectate, a declarat joi dr. Agam Rao, membru al CDC, în cadrul unei şedinţe de grup, scrie Reuters, transmite mediafax.ro.

Potrivit CDC, au fost raportate, de asemenea, cazuri de transmitere în rândul membrilor familiei şi al contacţilor apropiaţi.

„Am auzit, de asemenea, în întreaga lume despre contacte apropiate, cum ar fi membrii apropiaţi ai gospodăriei care, de exemplu, prin împărţirea lenjeriei de pat, a prosoapelor, au dobândit infecţia”, a spus Rao. „Deci, nu doar prin contact intim apropiat se răspândeşte acest lucru”.

Leziunile asociate cu actualul focar sunt, de asemenea, mai mici decât cele tipice ale variolei maimuţei clasice, potrivit agenţiei de sănătate publică.

Luna trecută, CDC a publicat orientări care recomandă utilizarea vaccinului Jynneos de la Bavarian Nordic pentru personalul de laborator şi alte persoane cu risc, punând la dispoziţie un alt vaccin de la Emergent BioSolutions.

La începutul zilei de joi, oraşul New York a deschis o clinică temporară pentru a administra vaccinul Jynneos în două doze persoanelor eligibile care ar fi putut fi expuse la variola maimuţei, inclusiv bărbaţilor homosexuali şi bisexuali.

În timp ce au existat cazuri de inflamaţie a inimii, numită miocardită, asociate cu vaccinul de la Emergent BioSolutions, nu au fost raportate încă astfel de cazuri după utilizarea Jynneos, a precizat CDC.

Există o cantitate limitată de Jynneos, iar agenţia analizează cum să utilizeze cel mai bine rezervele, a precizat aceasta.Variola maimuţei, o infecţie virală care provoacă leziuni ale pielii, este endemică în anumite părţi ale Africii. Dar focarul actual a afectat ţări în care virusul nu se răspândeşte de obicei, stârnind îngrijorare.

Prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza complicațiilor vaccinului anti-Covid-19

La mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, avem şi prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza complicațiilor vaccinului anti-COVID-19.

Ghid de vaccinare Covid 19 a pacienților oncologici - ECPC - European  Cancer Patient Coalition

O femeie al cărei partener de viaţă a murit anul trecut după ce s-a vaccinat cu serul anti Covid-19 al companiei AstraZeneca a devenit prima persoană din Marea Britanie care a primit despăgubiri după un deces asociat vaccinului anti-COVID-19, a anunţat marţi seară bbc.com, conform antena3.ro.

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion (48 de ani), s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise vaccinul şi a murit în mai 2021. 

Vikki Spit a chemat ambulanţa pentru Zion atunci când acesta a început să acuze dureri de cap „îngrozitoare” pe 13 mai 2021. Paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor.

Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi „nu s-a mai trezit” după ce a fost operat. Certificatul lui de deces confirmă că a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Era donator de organe, iar ficatul şi rinichii lui au salvat alte trei vieţi.

Despăgubire de 120.000 de lire sterline

Logodnica lui a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

Vikki (38 de ani) a dezvăluit că a acumulat multe datorii după ce nu a mai putut să beneficieze de veniturile obţinute de Zion şi că despăgubirile ar fi trebuit să fie în jurul sumei de 180.000 de lire sterline (209.123 de euro).

De asemenea, ea susţine că a trebuit să aştepte prea mult timp înainte să primească acea sumă în virtutea unei legi din 1979, Schema de plată a daunelor provocate de vaccinuri, şi că despăgubirile ce i-au fost acordate nu au ţinut cont de rata inflaţiei din perioada care a trecut după adoptarea acestei reglementări.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Schema de plată oferă sume unice şi neimpozabile de până la 120.000 de lire sterline şi deşi o astfel de plată nu afectează dreptul unei persoane de a deschide un proces, ea poate avea totuşi anumite implicaţii asupra beneficiilor pe care reclamanţii le-ar obţine în instanţă.

Stare de urgenţă în Marea Britanie: A fost descoperit virusului poliomielitei

Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a declarat că au fost detectate la o staţie de tratare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie urme de poliovirus sălbatic serotip 2 (PV2).

Autorităţile sanitare britanice au declarat stare de urgenţă naţională după descoperirea unor urme ale virusului poliomielitei în canalizările din Londra, se afirmă într-o declaraţie publicată miercuri de Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA), transmite Adevărul.ro.

Se subliniază că urme ale celui de-al doilea serotip de poliovirus sălbatic (PV2) au fost găsite la o staţie de epurare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie. Compania deserveşte zone ale oraşului cu o populaţie totală de puţin sub 4 milioane de oameni, a spus UKHSA.

Agenţia a precizat că, de regulă, unul până la trei cazuri de poliovirus asociat vaccinului sunt detectate în probe prelevate din apele uzate în fiecare an în ţară.

„Detecţiile anterioare au fost înregistrate după ce o persoană care a primit un vaccin oral împotriva poliomielitei în străinătate a călătorit în Marea Britanie şi a lăsat urme ale poliovirusului pentru o perioadă scurtă”, se arată în raport. Cu toate acestea, particularitatea situaţiei actuale, conform UKHSA, este că, de data aceasta contrar practicii obişnuite,  izolatele detectate ale virusului sunt legate genetic între ele.

După cum a subliniat canalul Sky News, majoritatea celor infectaţi cu virusul poliomielitei sunt asimptomatici. Infecţia se transmite de la persoană la persoană în principal pe cale fecal-orală sau, mai rar, prin intermediul unor purtători obişnuiţi de infecţie (cum ar fi apa sau alimentele contaminate) şi se repetă în intestine.

Vaccinuri disponibile

Autorităţile britanice au atras atenţia asupra faptului că, în cazuri rare, virusul poliomielitei poate duce la boli grave, inclusiv paralizie, dacă persoana infectată nu a fost vaccinată. Ultimul caz de infecţie cu poliovirus sălbatic direct în Regatul Unit a fost înregistrat în 1984. În 2003, Marea Britanie a declarat victoria finală asupra virusului. În acest sens, din 2004, utilizarea vaccinurilor orale antipolio a fost întreruptă în ţară. Cu toate acestea, o serie de ţări, inclusiv Pakistan, Afganistan şi Nigeria, ai căror nativi trăiesc în număr mare în regat, continuă să utilizeze acest vaccin.

În acelaşi timp, vaccinul polio inactivat este oferit în Marea Britanie de trei ori pe an tuturor copiilor cu vârsta sub un an. Astfel, până la vârsta de doi ani, 95% dintre copiii britanici au fost deja vaccinaţi cu acest vaccin. Din acest motiv, UKHSA a recomandat administrarea injecţiei rezidenţilor nevaccinaţi din Marea Britanie.

Vaccinul antipoliomielită oral are o diferenţă fundamentală faţă de cel inactivat şi anume că, atunci când intră în tractul gastrointestinal, se modifică, fiind excretat în fecale în decurs de 6 săptămâni de la vaccinare. Acest lucru poate duce la poliomielita asociată vaccinului atât la persoana vaccinată însuşi (în cazul unei stări de imunodeficienţă), cât şi printre contactele nevaccinate.

Mărturiile unor femei însărcinate care au ajuns la spital cu Covid-19
Articolul anterior
331 cazuri de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor