China caută țări dispuse să testeze variantele de vaccin dezvoltate în laboratoarele sale

China caută națiuni dispuse să testeze variantele de vaccin dezvoltate în laboratoarele sale. Până acum, aproximativ 10 țări s-au declarat de acord să facă astfel de teste.

separator

Serbia va testa două vaccinuri dezvoltate de unităţile din Wuhan şi Beijing ale producătorului chinez CNBG, iar Pakistanul va testa candidatul unităţii din Beijing, transmite Mediafax.

Setudiile de fază 3 ale CNBG vor implica 50.000 de persoane din aproximativ 10 ţări, a declarat vicepreşedintele CNBG, Zhang Yuntao. Procesele au început deja în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Peru, Maroc, Argentina şi Iordania.

Zhang a declarat că ţările şi-au exprimat interesul pentru a comanda 500 de milioane de doze combinate de vaccinuri.

CNBG este de aşteptat să poată produce 300 de milioane de doze de vaccin pe an, odată ce va actualiza tehnicile de fabricaţie, a spus Zhang.

CoronaVac, candidatul companiei Sinovac, testat în Brazilia şi Indonezia, a obţinut, de asemenea, aprobări din alte două ţări pentru studii din fază 3, a declarat Helen Yang, director senior de strategie globală şi dezvoltare de afaceri la Sinovac. Ea a refuzat să numească ţările, deoarece informaţiile sunt încă confidenţiale.

În timp ce etapa finală a studiilor este încă în desfăşurare pentru a dovedi că vaccinurile sunt sigure şi eficiente, China a autorizat deja vaccinuri de la Sinovac şi CNBG pentru utilizare de urgenţă pentru cei din grupurile cu risc ridicat, cum ar fi lucrătorii medicali.

Câteva zeci de mii de oameni au fost imunizaţi cu CoronaVac prin programul de urgenţă, a spus Yang.

Germania prelungește restricțiile de intrare pentru cetățenii moldoveni
Articolul anterior
O profesoară cu pneumonie Covid-19 s-a stins în fața elevilor săi în timp ce le preda online
Articolul următor
Alte articole interesante