China testează vaccinul anti-Covid sub formă de spray nazal

China are un nou potenţial vaccin. Al zecelea care trece în etapa de testare pe oameni. Numai că de data asta te protejezi de COVID-19 fără să apelezi la o injecţie dureroasă. Acest nou vaccin al chinezilor este sub formă de spray nazal.

separator

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari.

Spray-ul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă. Deşi nu este cea mai obişnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Ţara îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului.

Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Sursa

Situație disperată în Spania. Militarii sunt puși să depisteze contacții celor infectați
Articolul anterior
O fetiță de două zile, abandonată într-o pungă și cu un cuțit înfipt în spate. A supraviețuit în mod miraculos
Articolul următor
Alte articole interesante