În Chișinău, s-a deschis un Centru nou de reabilitare medicală

În Chișinău, a fost inaugurat Centrul de Reabilitare Medicală de pe lângă Spitalul Clinic Municipal (SCM) „Sfântul Arhanghel Mihail”, prima instituție de profil din Chișinău, dar și din întreaga republică, destinată pentru acordarea serviciilor de recuperare a pacienților.

separator
Suma alocată din bugetul municipal Chișinău pentru instituția nou creată este de 35 milioane lei.

Centrul de reabilitare medicală este dotat cu săli pentru diverse proceduri, pentru a se asigura că pacienții vor avea condiții bune pe perioada de recuperare.

 

Centrul Municipal de Reabilitare Medicală al SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” are scopul de a moderniza serviciul municipal de reabilitare medicală, prin îmbunătățirea stării fizice a persoanelor cu probleme medicale, precum și pe capacitatea de integrare socială a persoanelor cu dezabilităţi, pentru recuperare și revenire la o viață de calitate.

Mihai Ciobanu, directorul SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” a precizat că Centrul Municipal de Reabilitare Medicală este un prototip al Institutului Naţional de Reabilitare din Ungaria, iar în acest sens o delegație din cadrul instituției pe care o conduce a efectuat o vizită de lucru în Ungaria, în primăvara anului curent.

Centrul, care este unic după profilul său în Chișinău și în republică, are o capacitate de 500 pacienți pe zi (cu profil neurologic, cardiologic, traumatologic și reumatologic), îngrijiți în condiții de ambulator, în două schimburi și 35 de paturi în staționar.  

O familie de moldoveni s-a răsturnat cu mașina pe drumul Odessa-Reni
Articolul anterior
Vântul a devenit, de ieri de la prânz, prima sursă de electricitate a României
Articolul următor