Cimbrul combate durerile reumatismale și răceala

Bolile reumatice afectează în special țesutul conjunctiv, procesul inflamator cauzează dureri la nivelul oaselor, mușchilor, fasciilor și ligamentelor. Durerile apar mai ales în sezonul rece, din cauza expunerii la frig sau umiditate și adesea necesită administrarea îndelungată de medicamente. Știai că cimbrul îmbunătățește circulația sângelui și calmează eficient durerile? Află cum poți să folosești planta în caz de boli reumatice.

separator

Comprese calde cu tifon și cimbru. Aplică-le pe zonele unde simți durere și lasă-le să acționeze timp de jumătate de ora. Repetă procedura ori de câte ori simți dureri. Vei observă că, la un moment dat, acestea nu își vor face apariția.

Cumpără ulei de cimbru și seară, înainte de culcare, masează-te cu el în zonele în care ai probleme;
bea de două ori pe zi ceai de cimbru. Face minuni împotriva inflamației din corp.

Simptomele bronșitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii și tușei pot fi reduse cu tinctura de cimbru, care are efect expectorant. În adaos cu extract de ciuboțica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are acțiune bronhodilatatoare, expectorantă și calmantă. Se recomandă consumul a câte o linguriță din fiecare tinctura, de câte 4-6 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

În tratamentul astmului, pneumoniei și infecțiilor respiratorii se recomandă administrarea de ulei volatil, câte 2-3 picături pe zi, timp de 2 săptămâni.

Uleiul are efect antibiotic și bronhodilatator puternic. Faringită și laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului de cimbru.

Colitele și enterocolitele pot fi tratate cu ajutorul pulberei de cimbru. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive și balonarea) pot fi reduse prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru că are efect antiinflamator și distruge flora bacteriană de fermentație. Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi.

În tratamentul sinuzitelor, se utilizează tot uleiul volatil de cimbru, sub formă de inhalatii. Se pot aplică și comprese pe frunte cu tinctura de cimbru, care se țin timp de cel puțin 20 de minute.

Precauții

Nu este indicat să utilizați pe cale internă uleiul esențial de cimbru, fără acordul medicului. Dacă intenționezi să folosești extern uleiul esențial de cimbru, trebuie să știi că acesta poate irită pielea. Indiferent sub ce formă, cimbrul de cultură este contraindicat femeilor însărcinate.

sursa

Descoperă istoria și frumusețea Moldovei rurale, în cadrul Festivalului ,,Taurul negru de Cărbuna”!
Articolul anterior
Localitatea din România unde primarul nu mai organizează de opt ani zilele oraşului
Articolul următor
Alte articole interesante