Cinci pacienți infectați cu Covid-19 au fost vindecați cu plasmă sanguină imunizată, în cadrul Spitalului Clinic Republican

În cadrul Spitalului Clinic Republican 5 pacienți infectați cu Covid-19 au fost vindecați în baza tratamentului cu plasma sanguină.

separator
Totodată altor 10 persoane li se aplică această metodă de tratament, la moment. Informația a fost prezentată în cadrul conferinței de presă a ministerului Sănătății.

Potrivit ministrei, 35 de persoane, care s-au tratat de Covid-19 au donat plasmă sanguină. În cadrul conferinței de presă, au fost menționate instituțiile din țară care practică această metodă de tratament.

Este vorba despre Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă.

Pe 21 aprilie, șeful SMURD a devenit primul donator de plasmă din Moldova.

Plasma persoanelor tratate de infecția Covid-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Această terapie se practică deja experimental în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie.

Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră la 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitatea. au fost menționate instituțiile din țară care practică această metodă de tratament.

sursa: www.unimedia.info

Peste 4.270 de moldoveni și-au cumpărat apartamente în cadrul programului ,,Prima casă”
Articolul anterior
Caz cutremurător în comuna Băcioi. Un tânăr și-a ucis mama în vârstă de 43 de ani
Articolul următor