Cine este medicul chirurg basarabean care a devenit erou în România

Doctorul basarabean Igor Tudorache este șeful Centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Germania. Medicul a devenit erou și peste Prut, după ce împreună cu echipa de specialiști a realizat cu succes două intervenții de transplant bilateral de plămâni, pe 18 aprilie și 1 mai 2018.

separator

Operațiile au decurs cu succes și au fost efectuate la Spitalul ,,Sfânta Maria” din București. Chirurgul Igor Tudorache a promis directorului Spitalului ”Sfânta Maria” din București că va ajuta echipa din această unitate să pună bazele transplantului pulmonar din România.

Igor Tudorache are 44 de ani și a făcut primii pași în rezidențiat la Spitalul Clinic Republican.

Mentorul lui Igor Tudorache, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, spune că discipolul lui şi-a dorit întotdeauna să efectueze transplanturi de organe. „Îl cunosc bine fiindcă el a fost coleg cu feciorul meu. Dese ori la noi în casă. El tot ce face face migălos”, spune Anatol Ciubotaru, într-un interviu pentru publika.md.

După absolvirea studiilor în Moldova, tânărul specialist a urmat rezidenţiatul în România, iar de aproape 15 ani lucrează într-o clinică universitară din Germania.

În România, medicul moldovean a efectuat două transplanturi de plămâni la doi pacienţi.

Intervenţia chirurgicală este una dintre cele mai complicate și mai costisitoare. Constă în jur de 80.000 de euro şi durează aproximativ 6 ore.

Cerceii statement – must have-ul acestui sezon
Articolul anterior
Luna mai va fi fenomenală pentru aceste trei zodii!
Articolul următor
Alte articole interesante