Cine sunt persoanele care pot solicita vaccinarea anti-Covid la cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătății oferă precizări privind desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a fost extinsă pe data de 31 martie curent, pentru contingentele de persoane incluse la etapa a doua de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Astfel, alături de lucrătorii medicali, sunt vaccinate și persoanele cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția Covid-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului.

Selectarea persoanelor eligibile pentru vaccinare se realizează de către medicul de familie, în urma evaluării listei de persoane aflate la evidență și în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin.

Prioritar sunt vaccinate persoanele care au patologii de fon, precum boli cardio-vasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele cu vârsta de peste 60 ani.

Până la ora actuală, 51.574 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19.

Glume acide la Jara Music Awards. Olga Buzova a numit-o ,,крыса” pe Xenia Sobchak
Articolul anterior
Micuțul Robert, diagnosticat cu amiotrofie spinală, face primii pași. Mărturiile Irinei Grabazei
Articolul următor
Alte articole interesante