Compania Pfizer/BioNTech anunță că va cere autorizarea pentru o a treia doză de vaccin

Compania Pfizer / BioNTech intenționează să solicite autorizarea pentru o a treia doză din vaccinul său împotriva Covid -19, în special în Statele Unite şi Europa.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susțin, însă, că americanii care au fost complet vaccinați, nu mai au nevoie de a treia doză, în acest moment, scrie Reuters. Unii oameni de știință au pus, de asemenea, la îndoială nevoia de a administra din nou rapelul.

Directorul științific Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat că scăderea eficienței vaccinului, raportată recent în Israel, se datorează în principal infecțiilor la persoanele care au fost vaccinate în ianuarie sau februarie. Ministerul israelian al Sănătății a declarat că eficacitatea vaccinului în ​​prevenirea infecției a scăzut la 64%, în iunie.Vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei Delta”, a declarat Dolsten.

Dar, după șase luni, a explicat el, „există probabil riscul reinfectării pe măsură ce anticorpii, așa cum s-a prezis, scad”.

Pfizer / BioNTech a subliniat, de asemenea, că vaccinul a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Îm prezent au loc teste pentru a „confirma această ipoteză”.

Tragedie în Suedia. Mai mulți morți după ce un avion s-a prăbușit în apropiere de aeroport
Articolul anterior
Maria Ciorici, alături de iubitul ei mai tânăr: ,,Nu mă oprește nimic”
Articolul următor
Alte articole interesante