Concluziile unui nou studiu: Pacienţii cu Covid-19 sunt mai contagioşi înainte de a avea primele simptome ale bolii

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus sunt cel mai contagioşi cu până la două zile înainte de a prezenta primele simptome ale bolii, arată un studiu realizat de cercetătorii din China, scrie USA Today.

separator

Cercetătorii au examinat 94 de pacienţi cu Covid-19 internaţi într-un spital din Guangzhou şi au descoperit că încărcăturile virale au fost cele mai mari la începutul simptomelor şi au scăzut treptat până la momentul în care virusul a dispărut complet din organism, în ziua 21.

Studiul a analizat de asemenea şi un grup de 77 de persoane care au fost infectate de un singur pacient, pentru a stabili când s-a produs contagiunea.

Cercetătorii au estimat că în 44% din cazuri, transmiterea virusului s-a făcut în faza în care persoana infectată era asimptomatică.

Analizând datele adunate, cercetătorii chinezi au constatat că o persoană începe să infecteze altele cu 2,3 zile înainte de a prezenta primele simptome şi atinge punctul maxim la 0,7 zile.

Infecţiozitatea a fost estimată să scadă rapid într-o săptămână.

Aceste noi date corespund cu estimările iniţiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care au arătat că persoanele infectate pot fi contagioase cu 1 până la 3 zile înainte de a dezvolta simptome. Transmiterea presimptomatică a fost observată în mai multe cazuri în Singapore.

sursa

Mărturiile unei femei care a învins coronavirusul la Institutul de Medicină Urgentă: ,,A fost o luptă pe viață și pe moarte”
Articolul anterior
Vești bune din Italia! Record: 2.500 de oameni au fost externați într-o singură zi
Articolul următor
Alte articole interesante