Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu anumite afecțiuni sangvine

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că nu recomandă utilizarea vaccinului anti-Covid-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară şi că va analiza cazurile de inflamaţii cardiace semnalate după administrarea tuturor serurilor create împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Comitetul pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul EMA a anunţat într-un raport al său de evaluare că ,,sindromul de permeabilitate capilară” trebuie să fie adăugat în calitate de nou efect secundar în prospectul vaccinului AstraZeneca.

Acest sindrom este o afecţiune care face sângele să se scurgă din capilare în muşchi şi cavităţile corporale, fiind caracterizată prin inflamarea zonei afectate şi scăderea presiunii sangvine.

EMA a început să analizeze aceste cazuri în aprilie, iar noua sa recomandare de vineri se adaugă pe lista problemelor cu care se confruntă compania AstraZeneca, după ce imaginea vaccinului său a fost afectată în ultimele luni, inclusiv pentru o posibilă legătură cu riscul de apariţie a unor rare cheaguri sangvine.

Luna trecută, EMA a decis să nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afecţiuni care cauzează cheaguri sangvine.

Totodată, EMA a anunţat că îşi va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardită şi pericardită semnalate după administrarea vaccinurilor anti-Covid-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson.

sursa: www.agerpres.ro

Italia, în stare de șoc. Un tânăr de 18 ani și-a luat zilele în direct, pe un forum ,,pro-sinucidere”. Polițiștii au deschis dosar
Articolul anterior
Un tânăr de 18 ani, din Măgdăceşti, a murit după ce i s-a făcut rău în timpul examenului de bacalaureat
Articolul următor
Alte articole interesante