Autopsiile persoanelor care au murit din cauza coronavirusului ajută medicii să înțeleagă cum afectează boala organismul uman. Una dintre cele mai remarcabile descoperiri este legată de coagularea sângelui, spune un medic morfopatolog, potrivit CNN.
Dr. Amy Rapkiewicz spune că gradul în care unii pacienți cu Covid-19 dezvoltă probleme de coagulare a sângelui este „dramatic”
Unii pacienți cu Covid-19 sunt pasibili pentru a dezvolta probleme de coagulare a sângelui, dar gradul și măsura în care se întâmplă acest lucru a fost descris drept „dramatic” de către medic.
,,În primele etape ale pandemiei, clinicienii au observat o mulțime de cazuri de coagulare a sângelui „în trasee și diferite vase mari”, spune specialistul.
„Ceea ce am văzut la autopsie a fost un fel de extindere a acestui lucru”, a spus medicul. „Coagularea nu a fost numai în vasele mari, ci și în vasele mai mici.
„Și acest lucru a fost dramatic, pentru că, deși ne-am fi așteptat la plămâni, l-am găsit în aproape fiecare organ pe care l-am analizat în studiul nostru de autopsie”, a spus aceasta.
Studiul lui Rapkiewicz a fost publicat la sfârșitul lunii iunie în jurnalul The Lancet EClinicalMedicine.
Autopsiile au arătat, de asemenea, ceva neobișnuit în privința megacariocitelor sau a celulelor mari ale măduvei osoase. De obicei, nu circulă în afara oaselor și a plămânilor, a spus Rapkiewicz.
„I-am găsit în inimă și rinichi, ficat și alte organe”, a spus medicul. „În special în inimă, megacariocitele produc ceva numit trombocite care sunt implicate direct în coagularea sângelui”.
Cercetătorii speră să descopere modul în care aceste celule influențează coagularea vaselor mici în Covid-19, a mai declarat aceasta.
,,În timpul etapelor timpurii ale pandemiei, medicii au crezut că virusul va provoca inflamații la inimile cu miocardită, a spus ea, dar autopsiile au descoperit un incident foarte mic de miocardită”, a completat Dr. Rapkiewicz, în schimb au depistat macro- sau microtromboze ale vaselor coronare și arteriale.
Câte scaune pe zi trebuie să avem? De ce avem dimineața?
De ce avem scaun dimineața. Potrivit experților, regimul ideal al tranzitului intestinal este într-adevăr o dată pe zi, dimineața. Acestea fiind spuse, consistența – ca și frecvența, nu textura – contează mai mult decât orice altceva când vine vorba de scaun,scrie dcmedical.ro.
Dar pentru mulți oameni, a avea scaun în fiecare dimineață sau chiar de două ori în fiecare dimineață este normal, și asta pentru un motiv întemeiat. Corpul uman este cel mai bine echipat pentru a elimina materiile fecale în orele dimineții, spun experții medicali.
De ce avem scaun dimineața
“Dimineața, când ne trezim pentru prima dată, un ceas de alarmă intern se declanșează în colonul nostru, iar colonul începe să se contracte mai viguros. De fapt, colonul se contractă și se strânge de trei ori mai tare în prima oră în care suntem treji comparativ cu cea în care dormim”, spune medicul gastroenterolog Sarina Pasricha, M.D.
Ceea ce se întâmplă în timpul somnului este un motiv important pentru care corpul tău este, de obicei, pregătit pentru tranzitul de dimineață. În timp ce dormiți, intestinul subțire și colonul lucrează pentru a procesa toată mâncarea rămasă din timpul zilei. După ce te trezești, durează de obicei în jur de 30 de minute pentru ca nevoia de a elimina materiile fecale să se instaleze.
Rutina care ajută la declanșarea tranzitului intestinal
Rutinele de dimineață, cum ar fi întinderea, consumul de apă și, bineînțeles, consumul de cafea, toate ajută la mișcarea digestiei și la declanșarea tranzitului intestinal.
Aproximativ 30% dintre oameni raportează nevoia avea scaun după o ceașcă fierbinte de cafea.
”Consumul de cafea dimineața devreme funcționează sinergic cu motilitatea intestinală pentru a crea mișcări intestinale sănătoase”, spune Pasricha.
Un alt truc eficient este un pahar de apă caldă cu sare (cu puțină lămâie pentru a îmbunătăți gustul). Deși nu vă va “detoxifia” organismul, așa cum pretind unii, cu siguranță ajută la punerea în mișcare a intestinelor.
Cât de des ar trebui să ai scaun
Dacă nu aveți scaun în fiecare dimineață, nu vă faceți griji. Nu toată lumea ar trebui să aibă scaun în fiecare dimineață și nu există un număr fix de ori pe zi de câte ori ar trebui să elimini materiile fecale.
De fapt, nu contează de câte ori ai scaun pe zi, ci mai mult consecvența. Fii atent la schimbările bruște în ceea ce privește frecvența cu care ai scaun, dar să știi că este normal ca abaterile să apară în timpul menstruației sau în timpul călătoriilor (se estimează că 40% dintre oameni se confruntă cu constipația în timpul vacanțelor).
Diareea ocazională de dimineață este normală, dar dacă se întâmplă în fiecare zi, ar trebui să consultați un medic, deoarece ar putea semnala o problemă precum sindromul colonului iritabil. Chiar dacă nu evoluează spre ceva mai grav, să începi ziua cu diaree cu siguranță nu este amuzant.
Ce poți face pentru a avea un tranzit intestinal regulat
Dieta și exercițiile fizice fac cea mai mare diferență între tranzitul intestinal săptămânal și cel zilnic. Somnul regulat joacă, de asemenea, un rol în frecvența cu care aveți scaun.
”Tulburările de somn alterează peristaltismul natural al colonului. Oamenii pot avea mișcări intestinale neregulate. Somnul profund neîntrerupt este important în menținerea unui comportament sănătos”, avertizează Pasricha.
Ce înseamnă dacă nu au scaun dimineața
“Este posibil ca unele persoane să nu aibă scaune dimineața, iar acest lucru nu înseamnă neapărat că există probleme. Este în regulă să nu ai mișcări intestinale de dimineață, atâta timp cât oamenii au mișcări intestinale zilnice regulate”, spune ea.
Câte mișcări intestinale pe zi sunt normale?
Frecvența mișcărilor intestinale este un marker important pentru sănătate. O rutină zilnică sănătoasă ar trebui să includă:
– Aproximativ un scaun pe zi
– Dacă aveți scaune mult mai mult de două ori pe zi, ar trebui să vă consultați medicul. De trei ori pe săptămână până la trei ori pe zi este considerat un interval normal.
– A avea scaun la aproximativ 30 de minute după ce v-ați trezit este normal.
– Cafeaua sau chiar un pahar de apă sărată vă poate ajuta să vă mențineți regularitatea.
– Dacă aveți diaree în fiecare dimineață, consultați-vă medicul, deoarece acesta este un semn comun al sindromului colonului iritabil, sau IBS (Irritable Bowel Syndrome).
Sexul de dimineață arde mai multe calorii și întinerește corpul cu până la 7 ani
Se știe că dacă începi ziua cu un antrenament, acesta va stimula metabolismul, va arde calorii, iar corpul va fi mai pregătit pentru o zi plină. Oamenii de știință britanici au descoperit că acest efect poate fi obținut dacă se mizează pe sexul regulat dimineața. Sexul de dimineață întinerește corpul cu până la 7 ani, scrie alephnews.ro.
Cel mai eficient mod de a avea un aspect proaspăt este să mențineți o viață sexuală activă dis-de-dimineață. Influența întineritoare a sexului de dimineață este influențată și de nivelul semnificativ mai ridicat de testosteron din timpul orelor de dimineață ale zilei. Experții notează, totuși, că sexul la primele ore este benefic doar dacă organismul a avut în prealabil cantitatea necesară de somn odihnitor.
Potrivit unui studiu realizat de sexologul Dr. David Weeks, bărbații și femeile mai în vârstă cu o viață amoroasă activă par cu cinci până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor reală. Cuplurile care se răsfață în îmbrățișări pasionale la trezire de cel puțin trei ori pe săptămână arată cu până la șapte ani mai tineri decât persoanele mai puțin sexuale. Secretul tinereții, spune el, este mult mai ușor de găsit decât respectarea unor regimuri alimentare stricte și a unor produse cosmetice scumpe.
Toxine
În timpul sexului, se eliberează endorfine, cunoscute ca fiind hormonul care contribuie la buna dispoziție și la refacerea pielii. Actul sexual în sine îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce aduce mai mult oxigen la nivelul pielii și elimină mai repede toxinele acumulate și stimulează sinteza colagenului. Aceste influențe conferă pielii un aspect mai proaspăt și mai radiant și reduc formarea ridurilor. În timpul sexului se eliberează, de asemenea, hormoni de creștere, ceea ce previne apariția ridurilor.
Promovează elasticitatea pielii
Activitatea sexuală regulată este asociată cu niveluri mai ridicate de estrogen, care este esențial pentru menținerea sănătății pielii prin creșterea producției de colagen și a conținutului de acid hialuronic, care este un hidratant natural. Îmbunătățirea hidratării și a conținutului de colagen ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.
Păr
Crește sănătatea părului. Nivelurile de estrogen sunt asociate cu un păr mai gros și mai des. Prin creșterea nivelului de estrogen, sexul poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea părului. Stimulează încrederea – atunci când ai o viață sexuală sănătoasă, aceasta îți poate stimula încrederea și stima de sine. Este posibil să te simți mai motivat să rămâi în formă, urmând o dietă sănătoasă și făcând exerciții fizice în mod regulat, toate acestea te pot face să te simți mai tânăr. Nu există limite în ceea ce privește numărul de ori de câte ori trebuie să faceți sex pentru a vedea rezultate. Cu toate acestea, sexul are multe beneficii dincolo de frumusețe. Pe lângă consolidarea intimității cu partenerul tău, poate ajuta, de asemenea, la creșterea ritmului cardiac și la creșterea masei musculare.
În cea de-a treia vârstă, sexul întinereste la rândul său inima.
Un alt studiu realizat de sexologii olandezi dovedește că seniorii activi din punct de vedere sexual au o memorie mai bună, iar funcțiile creierului lor sunt mai rapide.
Sexul de dimineață la adulți stimulează creșterea de noi celule în creier.
Băutura cu care trebuie să începi dimineaţa
O curățare a colonului poate ajuta în cazul constipației. Puteți face o curățare naturală a colonului acasă, folosind apă, dietă și unele produse fără prescripție medicală, scrie doctorulzilei.ro.
Sănătatea digestivă face parte integrantă din a te simți fericit, sănătos și bine.
Unii oameni susțin că colonul ar trebui curățat pentru o stare de bine digestivă optimă.
Una dintre cele mai usoare, mai ieftine si mai sigure moduri de a-ți curăța colonul este să consumi o cantitate adecvată de apă. Apa înmoaie materiile fecale și le facilitează tranzitul prin colon și eliminarea regulată. Evident, pe lista opțiunilor pentru hidratare, apa este alegerea cea mai bună deoarece nu conține calorii și poate fi consumată pe durata întregii zile. Conform unui studiu efectuat în 2013, un consum adecvat de apa reduce riscul de cancer de colon, constipatia fiind un important factor de risc pentru acesta.
Sucurile crude de fructe și legume reprezinta, adeseori, un aport de apa si calorii – mult mai eficiente sunt smoothie-urile, din acest punct de vedere, deoarece conțin și fibrele, vitaminele, glucidele și restul fitonutrienților de care beneficiază întregul organism.
Băutura secretă de detoxifiere conține unele dintre cele mai bune ingrediente pentru detoxifiere. Oțetul de mere s-a dovedit că vă îmbunătățește metabolismul și funcția digestivă, în timp ce lucrează pentru a vă curăța ficatul și sistemul limfatic.
Sucul de lămâie are un efect alcalin asupra corpului tău și ajută la reglarea nivelului pH-ului. Consumul de apă cu lămâie sau adăugarea acesteia în băuturi și sucuri vă poate ajuta la creșterea nivelului de energie, la detoxifierea corpului, la menținerea pielii strălucitoare și la îmbunătățirea funcției imunitare.
Scorțișoara, ardeiul cayenne și ghimbirul conțin compuși terapeutici care ajută la reducerea inflamației, ajută digestia și stimulează metabolismul, ceea ce este un pas util către pierderea în greutate. De aceea, consumul de ceai de ghimbir, de exemplu, este atât de popular. Conține compuși valoroși care îți stimulează sănătatea și promovează detoxifierea.
Un ingredient opțional pentru băutura dvs. de detoxifiere este mierea crudă.
Pentru preparare aveti nevoie de:
– 350 ml de apa calduta – sucul de la o jumatate de lamaie; – 2 linguri de otet de cidru de mere – un varf de cutit de piper cayenne – o lingurita miere de albine (optional, doar pentru a indulci amestecul)
Se amesteca toate ingredientele si e gata pentru utilizare.
Aceasta bautura trebuie sa fie consumata dimineata, dupa trezire, pe stomacul gol. Dupa jumatate de ora puteti lua micul dejun.