COVID-19 lasă urme adânci în organismul uman chiar şi după 6 luni

Cercetătorii francezi susţin că 60% dintre pacienţi prezintă cel puţin un simptom.

Virusul SARS-CoV-2 lasă urme adânci în organismul uman, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii francezi, care au arătat că cel puțin 60 la sută dintre pacienți prezintă cel puțin un simptom chiar și la șase luni de la infectate, scrie digi24.

Oboseala, durerile sau dificultățile în respirație sunt doar câteva dintre simptomele pe care le prezintă 60 la sută dintre pacienții spitalizați din cauza Covid-19, potrivit unui studiu francez, publicat în revista Clinical Microbiology and Infection. Potrivit acestei cercetări, un sfert dintre pacienții spitalizați prezintă ”trei sau mai multe simptome”, iar 2% au trebuit chiar ”spitalizaţi din nou”, arată studiul realizat de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetare Medicală din Franţa, pe un grup de 1.137 de persoane, constituit pentru a monitoriza pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 după perioada de spitalizare. Potrivit cercetătorilor, cei mai mulți dintre pacienții care au prezentat aceste simptome au fost internați la terapie intensivă.

În același timp, oamenii de știință au arătat că deşi bărbaţii prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta forme grave, femeile par să aibă un risc mai mare de a suferi de simptome persistente ca şi durată.

Nu în ultimul rând, persoanele care au dezvoltat forme de ”covid de lungă durată” s-au confruntat cu probleme economice și sociale, întrucât pacienţii care au raportat simptome după şase luni şi care exercitau o activitate profesională în momentul infectării, o treime nu a mai revenit la muncă.

Lucrarea științifică publicată în Circulation Research demonstrează că boala COVID-19 este una vasculară deoarece coronavirusul atacă celulele sistemului vascular.

Un individ a pătruns în sediul Guvernului de la Kiev şi ameninţa să-l arunce în aer
Articolul anterior
Răsturnare de situaţie în cazul sportivei din Belarus persecutate de regimul Lukaşenko
Articolul următor