Criză de medici și asistente medicale la Spitalul Clinic din Bălți

Spitalul Clinic din Bălți și unele centre de sănătate se confruntă cu o criză acută de personal. În instituție activează un singur medic urolog, care nu poate face față fizic întregului flux de pacienți.

separator
Șefa Serviciului de Sănătate din cadrul primăriei, Feodora Rodiucova, a menționat că problema este mult mai serioasă, iar 19 medici de familie nu sunt suficienți în policlinica orașului. De asemenea, ea a menționat că cererile către Minister cu această ocazie sunt trimise în fiecare an, potrivit esp.md.

Totodată, este nevoie de 3 pediatri, un radiolog și un obstetrician-ginecolog. Până de curând, au existat 27 de posturi vacante pentru asistenți medicali, dintre care sunt doar cinci locuri de muncă permanente, iar în curând vor fi angajați absolvenți ai colegiului medical.

Potrivit secretarului de presă al Spitalului Clinic Bălți, Mihaela Petrova, instituția are 25 de locuri vacante pentru medici și 35 locuri pentru asistente.

Este nevoie de 6 anestezisti reanimatologi, 4 neonatologi, 3 pediatri, 2 reumatologi, precum și un cardiolog, radiolog, fiziopulmonolog, specialist în boli infecțioase, reabilitolog, neurolog patolog, asistent de laborator în sala de transfuzie de sânge, oftalmolog.

De asemenea, pentru a încuraja afluxul de tineri specialiști, ministerul a transferat unul dintre căminele colegiului medical din Bălți în folosința spitalului, astfel încât locuitorii și personalul instituției să poată locui acolo. Este luată în considerare și posibilitatea creșterii salariilor.

Rochii de mireasă moderne și unice: cel mai mare salon de mariaj din țară te ajută să îți urmezi visul!
Articolul anterior
Știrea zilei! Bianca Drăguşanu s-a măritat astăzi cu Alex Bodi
Articolul următor
Alte articole interesante