Cu un medicament anti-artrită, starea unor pacienţi infectaţi cu Covid-19 se ameliorează în 24 de ore

Un medicament anti-artrită a demonstrat eficiență în cazul câtorva bolnavi cu Covid-19, în Napoli. Despre acest lucru a anunțat medicul Paolo Ascierto del Pascale. Potrivit medicului, rezultatele apar în 24-48 de ore de la începutul administrării preparatului. Medicul a solicitat extinderea protocolului de utilizare.

separator
Este vorba despre extinderea utilizării Tocilizumab, un medicament anti-artrită de ultimă generație, la pacienții infectați cu coronavirus și aflați în stare critică, scrie rainews.it. Acest lucru a fost solicitat de oncologul Paolo Ascierto, președintele Fundației Melanoma și directorul Unității de Oncologie Melanomă, Imunoterapie contra Cancerului și Terapii Inovatoare ale Institutului Național al Cancerului Fundația IRCCS Pascale din Napoli.

Cu un medicament anti-artrită, Tocilizumab, starea unor pacienţi infectaţi cu Covid-19, în stare gravă la Napoli, s-a ameliorat în 24 de ore.

Graţie unei colaborări a cercetătorilor de la Institutul Naţional de Tumori, cu participarea unor medici chinezii, doi pacienţi afectaţi de pneumonie severă, au fost trataţi cu Tocilizumab, un medicament care este folosit de regulă în tratamentul artritei reumatoide.

„Deja la o distanţă de 24 de ore de la administrare au fost evidenţiate îmbunătăţiri încurajatoare mai ales la doi dintre pacienţi care prezentau un cadru clinic mai sever”, au explicat doi medici-cercetători.

„Chinezii – adaugă ei – au avut de asemenea 21 de pacienţi trataţi care au arătat o îmbunătăţire importantă deja după 24-48 de ore de tratament care se efectuează printr-o singură administrare şi care acţionează fără să interfereze cu protocolul terapeutic pe bază de medicamentele antivirale folosite”.

Tocilizumab, cunoscut și sub denumirea de atlizumab, este un medicament imunosupresiv, în principal pentru tratamentul artritei reumatoide și a artritei idiopate sistemice juvenile, o formă severă de artrită la copii. Este un anticorp monoclonal umanizat împotriva receptorului interleukinei-6.

Agenţia Europeană de Mediu: Pandemia de coronavirus a redus drastic poluarea în Europa
Articolul anterior
Video spectaculos. Imaginile care arată declinul traficului aerian în Europa din cauza pandemiei de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante