Cum să ajutăm digestia?

Ce fel de substanțe nutritive necesită organismul nostru? Proteine, grăsimi și carbohidrați. Aceste substanțe cunoscute tuturor ne furnizează energie, permițând organismului să funcționeze și să se dezvolte, dar noi nu le putem asimila în formă neprelucrată din alimente.

separator
Pentru ca organismul să poată utiliza ceea ce manâncă stăpânul său, compușii complexi trebuie transformați în simpli. Acest lucru îl face digestia, iar enzimele joacă un rol esențial în activitatea sa. Enzimele asigură digestia alimentelor, acestea procesează substanțele nutritive provenite din alimente.

Un rol important în procesul de digestie îl joacă pancreasul. El este unul dintre organele care produce enzimele necesare pentru procesarea următorului mic dejun, prânz, cină sau ”gustare”.

Pentru digestie, la fel de importantă este mestecarea corespunzătoare a bucăților de hrană, înainte de a le înghiți. Și asta pentru că descompunerea parțială a alimentelor începe chiar în cavitatea bucală.

Adesea apar și tulburări digestive. Simptomele digestiei afectate variază în intensitate pentru fiecare persoană. De la senzație de greutate, disconfortul in stomac, la senzațiile de balonare, meteorism, eructaţii, regurgitări, diaree și dureri de stomac.

Pentru a normaliza digestia și a substitui enzimele care lipsesc, se utilizează preparatele enzimatice.

Mezym® forte conține pancreatină din pancreas de porcină, care, se cunoaște, este cea mai apropiată enzimă de cea umană, după compoziție. Fiecare comprimat conține o doză standardizată de enzime digestive. Odată ce ajung în intestinele noastre, enzimele „se apucă de treabă” și oferă sistemului digestiv posibilitatea de a face față mai rapid suprasolicitării funcției de digestie.

S-ar părea că nu este nimic strașnic, dar stomacul dintr-un anumit motiv începe brusc să doară, iar în intestin apare un zgomot trădător și un disconfort. Toate acestea sunt simptome care pot indica faptul că sistemul nostru digestiv are nevoie de ajutor. În acest caz, este necesar să fie consultat un medic sau un farmacist care, în astfel de situații, poate prescrie sau recomanda preparate enzimatice.

Din păcate, în procesul normal de digestie, intervin uneori și bolile – bine cunoscutele infecții intestinale sau boli cronice, cum ar fi pancreatita, colecistita, hepatita, ciroza hepatică, gastrita, duodenita.

În astfel de cazuri, trebuie să consultați un medic – și el va prescrie tratamentul corespunzător.Enzimele își manifestă acțiunea doar în lumenul intestinului și se elimină în mod natural. Aceasta este un ajutor natural pentru digestie – un remediu eficient, care ar trebui să fie în fiecare trusă de medicamente.

Ce preparat enzimatic să alegi?

Astăzi există foarte multe preparate enzimatice care conțin pancreatină. Cum să alegeți ce este potrivit pentru Dvs.? În primul rând, este necesar să se acorde atenție eficacității și profilului de siguranță al medicamentului.

Activitatea digestivă a medicamentului este determinată de activitatea enzimatică. Factorul decisiv este activitatea enzimatică a lipazei, deoarece lipaza este cea care descompune grăsimile.

Medicamente ce conțin ingrediente suplimentare, cum ar fi acizii biliari, trebuie utilizate cu prudență la pacienții cu hepatită cronică, precum și în caz de boli colestatice, ulcer peptic, boli inflamatorii intestinale, în deosebi care decurg cu diaree. În plus, medicamentele care conțin bilă, care stimulează secreția pancreasului, pot duce la un sindrom dolor crescut. De aceea este important ca medicamentul să conțină numai pancreatină.

Mezym® este un medicament german, care conține pancreatină

De mai bine de 17 ani, Mezym® a ocupat un loc demn pe piețele moldovenești și de peste hotare. În acest timp, medicamentul a câștigat popularitate. Mezym® este pancreatina germană accesibilă după preț, are un profil de siguranță înalt.

La încălcări ale dietei, se recomandă Mezym® forte, iar pentru bolile cronice cu deficit de enzime – Mezym® forte 10 000. Medicamentele respectă standardele europene GMP și nu conțin alte substanțe active.

Mezym® ajută la scăderea disconfortului apărut după mâncare, la eliminarea greutății și balonării abdominale, atunci când pancreasul nu face față sarcinii.

Simțiți gustul vieții și bucurați-vă de fiecare masă!

Doza recomandată este dependentă de tipul alimentelor şi de severitatea afecţiunilor digestive cunoscute sau estimate și este detaliată în instrucțiunile de utilizare / prospectul produsului respectiv.

Informații mai detaliate despre produsul Mezym® pot fi găsite prin deschiderea Prospectului: Informații pentru Utilizator/Pacient.

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Număr de înregistrare Mezym® forte Nr. 23088 din 11/21/2016, Mezym® forte 10000 Nr. 23089 din 11/21/2016. Codul materialului MD_MEZ-02-2018_V02_advertorial din 20.03.2018

str. Alexandru cel Bun, 85, Chișinău, RM

Tel.: (373 22) 21-25-58

Fax: (373 22) 24-42-84

Planta care reduce colesterolul cu 40%. Face minuni pentru inimă

Cea mai frecventă cauză a ischemiei cardiace este alimentarea insuficientă cu oxigen a mușchiului cardiac și acumularea de plăci aterosclerotice în arterele coronare, scrie doctorulzilei.ro.

Terapeutul cu 30 de ani de experiență Dmitri Morozov sfătuiește pe oricine se confruntă cu această problemă să ia un decoct medicinal din planta păducel. De asemenea, el explică faptul că plăcile de colesterol pot scădea cu până la 40% cu o terapie adecvată.

Pentru a pregăti poțiunea veți avea nevoie de:

  • flori uscate de păducel – 2 linguri;
  • apă – 1 cană;

Ordinea de preparare și utilizare a decoctului este următoarea:

  • Puneți apa pe aragaz să fiarbă.
  • Se toarnă apa clocotită peste păducel.
  • Se lasă la macerat peste noapte și se strecoară printr-o strecurătoare dimineața.

„Luați 100 g de decoct de păducel de 4 ori pe zi, cu o oră înainte de mese”, este recomandarea pe care Dr. Morozov o face pacienților săi.

Proprietăți utile ale păducelului

Surprinzător, fructele de păducel conțin aproape întreaga masă Mendeleev. Compoziția lor este atât de armonios „selectată” încât, printre altele, ajută la întărirea apărării organismului. Una dintre principalele componente ale păducelului este acidul ursolic. Acesta ameliorează inflamația, ajută la prevenirea cancerului, dilată vasele de sânge, stimulează producția de colagen, care are un efect mare asupra întineririi naturale a corpului.

Aportul zilnic recomandat este de 150 de grame de păducel. Dar trebuie să vă amintiți că boabele sale își manifestă toate proprietățile benefice numai ca urmare a utilizării prelungite și, adesea, în terapie complexă.

Gama de efecte ale păducelului asupra organismului este foarte largă. Îmbunătățește circulația sângelui, combate bolile neurologice, ajută la migrene, amețeli, probleme de somn și nervozitate.

Păducelul este un excelent profilactic împotriva bolilor de inimă. Persoanele de peste 40 de ani care se confruntă cu un stres constant, fumează, mănâncă necorespunzător și beau ceai de păducel au un risc mai scăzut de atac de cord. Iar pacienții care suferă de patologii cardiace își pot îmbunătăți semnificativ starea de sănătate dacă beau o infuzie sau un decoct de păducel toamna și primăvara.

În plus, fructele acestei plante au efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, hepatoprotectoare, coleretice, antivirale și antioxidante. Este bine cunoscut faptul că păducelul scade tensiunea arterială. De asemenea, îmbunătățește imunitatea, ameliorează edemele, scade glicemia, stimulează funcțiile creierului și îmbunătățește memoria. Această plantă este foarte benefică și pentru sănătatea femeilor. În timpul menopauzei, apar fluctuații și perturbări ale sistemului hormonal, însoțite de dureri de cap, depresie, creștere în greutate etc. Pentru a vă menține sănătatea în această perioadă, este recomandat să folosiți fructe de păducel.

Descoperire revoluționară în sănătate! Noi speranțe pentru bolnavii de cancer pancreatic

Cancerul pancreatic, una dintre cele mai mortale boli, ar putea avea un tratament într-un termen relativ scurt. Oamenii de știință au făcut o descoperire care va impulsiona cercetările în acest domeniu, scrie evz.ro.

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire care ar putea ajuta la găsirea unui tratament pentru unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Peste o jumătate de milion de persoane sunt diagnosticate în fiecare an, iar numărul supraviețuitorilor este redus.

Cancerul pancreatic va fi învins prin tratament

Oamenii de știință din Marea Britanie și Statele Unite au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește această boală mortală. Conform cercetătorilor, cancerul pancreatic este capabil să oprească moleculele uneia dintre cele mai importante gene din organismul uman. Acest lucru face ca boala să se răspândească rapid.

Statisticile arată că acest tip de afecțiune, cancerul pancreatic este al 12-lea cel mai frecvent întâlnit. În fiecare an, sunt diagnosticate în jur de 500.000 de persoane. Cel mai grav este că pacienții au cea mai scăzută rată de supraviețuire dintre toate formele bolii.

În acest context, dat fiind gradul ridicat de mortalitate, cercetătorii au avut probleme în descoperirea unor tratamente eficiente. În prezent, odată cu noua descoperire, ei cred că pot găsi și un tratament care să ducă la eradicarea bolii.

Descoperirea oamenilor de știință

Oamenii de știință au descoperit o legătură între o genă, HNF4A, și cancerul pancreatic. Gena cu pricina este esenţială pentru sănătatea umană deoarece ajută mai multe organe să funcționeze corect. Oamenii de știință au descoperit că aceste caracteristici ale HNF4A sunt anulate de afecțiunea pancreatică.

Studiul a fost publicat în revista Gastro Hep Advances. Autorii cercetării au analizat atât mostre de ţesut sănătos, cât şi mostre de ţesut afectat de cancerul pancreatic. Observațiile au stabilit că afecțiunea a declanțat un proces numit metilarea ADN-ului. Astfel moleculele din gena HNF4A, în mod normal benefică, sunt deconectat și permit tumorilor canceroase să se dezvolte rapid.

În proiect au fost implicaţi oameni de știință de la mai multe universități, din Nottingham, Stanford şi California şi Centrul medical Cedars-Sinai, Los Angeles.

Cancerul pancreatic a făcut multe victime

Această afecțiune este, în multe cazuri, diagnosticată atunci când se află într-un stadiu avansat. Astfel, pentru mulți pacienți opţiunile de tratament devin limitate, iar eficiența acestora este redusă. Mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune au murit la câteva luni după diagnosticarea bolii.

De-a lungul vremii, au fost mai multe personalități marcante care au murit după ce le-a fost descoperit cancerul pancreatic. Între bolnavii care au murit din cauza bolii se numără Alan Rickman, John Hurt, Steve Jobs şi Patrick Swayze.

Femeia care cântărește 25 de kilograme, își dorește să mai slăbească

O tânără chinezoaică care cântărește doar 25 de kilograme a atras atenția întregii lumi după ce și-a prezentat online corpul șocant de slab și a afirmat că vrea să fie și mai slabă.

Tânăra cunoscută sub numele de „Baby Tingzi” (婷子宝宝) are 160 cm înălțime, dar cântărește doar aproximativ 25 kg și se pare că își propune să slăbească și mai mult.

Ea are peste 42 000 de fani pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, dintre care majoritatea își exprimă constant îngrijorarea cu privire la sănătatea ei, susține EVZ citat de doctorulzilei.ro.

Baby Tingzi respinge întotdeauna aceste îngrijorări, susținând că preferă să fie foarte slabă și adăugând că silueta sa de schelet nu are niciun impact negativ asupra vieții sale.

Influencerul social media în ascensiune, care se pare că provine din Guangzhou, provincia Guangdong din China, postează în mod constant clipuri cu ea în ținute sumare pentru a-și arăta fizicul scheletic și se pare că nu îi pasă de critici.

După ce Baby Tinzi a devenit virală pe rețelele sociale chineze, mulți au comentat că suferă probabil de anorexie și are nevoie urgentă de asistență medicală. Unele persoane s-au referit chiar la ea ca la un schelet ambulant.

„Este greu de imaginat un adult care cântărește 25 de kilograme”, a scris o persoană.

„Doamne, mă tem foarte tare că vei muri în timp ce eu mă uit pe telefonul meu”, a comentat o altă persoană.

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Luna albastră, fenomenul astrologic rar pe care îl poți vedea în această noapte
Articolul anterior
De astăzi, nu mai avem căldură în apartamente
Articolul următor