Cum să măsori corect tensiunea arterială. Video!

Măsurarea corectă a cifrelor tensiunii arteriale și confortul utilizării dispozitivului sunt două lucruri indispensabile pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială cronică și doresc să își monitorizeze constant și eficient valorile tensionale.

separator

Aparatul modern Veroval Duo Control oferă siguranță în măsurarea corectă a tensiunii arteriale!

Tensiometrul modern deține multiple validări clinice și măsoară nivelul tensiunii arteriale prin două metode: ,,metoda stetoscopului”, considerată standardul de aur în determinarea tensiunii arteriale, și cea oscilometrică. Vezi video!

Atunci când îți masori singur tensiunea arterială, modul în care te pregătești pentru test, poziția brațului și alți factori pot influența rezultatul măsurătorilor în proporție de 10% sau chiar mai mult, potrivit specialiștilor.

Reguli pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale:

– Nu consuma o băutură care conține cafeină și nu fuma cu 30 de minute înainte de testare

– Stai liniștit timp de cinci minute înainte de începerea testului

– În timpul măsurătorii, stai așezat pe scaun cu picioarele pe podea și brațul sprijinit pe o masă, astfel încât cotul fie aproximativ la nivelul inimii

– Partea gonflabilă a manșetei tensiometrului ar trebui acopere complet cel puțîn 80% din braț, iar manșetă trebuie fie pusă pe pielea goală, nu peste un tricou. Poziționează manșetă la 2 cm deasupra plicii cotului

– Nu vorbi în timpul măsurătorii și nu mișca brațul

Măsoară tensiunea arterială de două ori, cu o scurtă pauză (1 minut) între măsurători. În cazul în care există o diferența de 5 milimetri coloana de mercur (mm Hg) sau mai mult între cele două rezultate, o a treia măsurătoare.

De asemenea, se recomandă măsurarea tensiunii arteriale la ambele brațe, deoarece valorile înregistrate la un singur braț pot fi mai mari decât la celălalt braț.

Un test greșit pentru Covid-19 a dus la îmbolnăvirea a 20 de fotbaliști în Bulgaria
Articolul anterior
Caz șocant la Nisporeni. Un nou-născut a fost găsit abandonat la marginea unei păduri
Articolul următor
Alte articole interesante