Cum se tratează de acasă formele ușoare de coronavirus. Sfaturile unui medic

Foarte multe persoane s-au infectat cu coronavirus în această perioadă, iar dacă pentru unele situația este destul de dificilă, pentru altele totul este sub control. Cum se pot trata de acasă formele ușoare de coronavirus?   

foto: Getty Images

Coronavirusul face victime de la o zi la alta, iar zeci de mii de persoane sunt infectate cu virusul din China. Ei bine, pentru fiecare dintre ele pot exista diferite forme mai grele sau mai ușoare, iar cele mai simple pot fi chiar tratate acasă, după cum spune medicul Virgil Musta.

Aceasta recomandă ca cei care sunt infectați cu COVID-19 și care au o formă ușoară sau cei care se află în autoizolare după ce au luat contact cu persoane depistate pozitiv să aibă o alimentație cât mai sănătoasă și astfel să-și întărească imunitatea.

Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Musta, potrivit ziare.com.

Medicul recomandă ca oamenii să fie mereu pozitivi!

Pentru ca starea de sănătatea să fie una cât mai bună, medicul Virgil Musta mai recomandă pacineților care s-au infectat cu coronavirus sau care se află în autoizolare să fie cât mai pozitivi și optimiști, deoarece se știe foarte bine că starea de sănătatea se poate deteriora destul de mult din cauza psihicului!

„Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a mai spus Virgil Musta.

În cazul în care starea de sănătate se agravează brusc, este necesar să apelați serviciul 112.

Sursa

O izolare de 2 săptămâni ar rupe lanțul infectării în masă cu coronavirus și ar reduce mortalitatea cu până la 49%, cred experții
Articolul anterior
O femeie din Capitală și-a pierdut nepoțica, de Hramul orașului
Articolul următor
Alte articole interesante