Cumplit. O femeie de 34 de ani a murit din cauza gripei, la doar două zile după ce a născut

O femeie de 34 de ani a murit în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră. Femeia originară din raionul Anenii Noi a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei şi Copilului, unde a născut prin cezariană, pe data de 17 ianuarie.

separator
Imediat după intervenţie, starea mamei s-a înrăutăţit şi mai mult, astfel că aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic Republican.

„A doua zi, pe 19 ianuarie, pacienta practic a început să manifeste tensiune joasă și semne de insuficiență respiratorie. S-a luat decizia de a conecta bolnava la respirația artificială. În ciuda manevrelor, starea s-a înrăutățit, a progresat fulminant insuficienţa cardiacă şi pulmonară, iar în decurs de 20 de minute a survenit stopul cardiac”, declară directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, Anatol Ciubotaru.

Nou-născutul a rămas internat la Institutul Mamei şi Copilului, iar starea sa de sănătate este satisfăcătoare. Acest caz este primul deces provocat de gripă de la începutul acestui an şi al treilea de la debutul sezonului.

sursa: www.publika.md

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare
Articolul anterior
5 lucruri pe care să nu le faci imediat după ce ai mâncat
Articolul următor
Alte articole interesante