Curcuma cu miere – cel mai puternic antibiotic și antiinflamator natural

Turmericul sau curcuma este unul din cele mai utilizate condimente în bucătărie, datorită aromei și gustului deosebit. În același timp, curcuma este folosită pe larg în medicina naturistă, după ce s-a descoperit că aceasta are proprietăți uimitoare antibacteriene, anti-inflamatoare, dar și anticanceroase. Mai mult, s-a stabilit că amestecul de curcuma cu miere potențează și mai mult proprietățile curative benefice.

separator
Numeroase studii științifice au confirmat beneficiile pe care le are turmericul asupra sănătății. Un compus activ denumit curcumină poate reduce inflamația și previne cancerul. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene și protejează ADN-ul contra acțiunii factorilor degradanți de mediu. . Aceasta afectează 700 de gene în corpul nostru și tratează mai mult de 160 de probleme de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ne pot ajuta să tratăm afecțiuni precum osteoartrita.

Mulți experți susțin că turmericul este de ajutor în afecțiuni hepatice, respiratorii, tulburări autoimune, osteoartrită și probleme neurologice. Acesta conține un compus numit turmeron, un remediu natural împotriva bolii Alzheimer, ce sporește funcția creierului, repară celulele nervoase și suprima acumularea de placă beta-amiloidă în creier, considerat unul dintre factorii majori ai bolii Alzheimer.

Proprietățile foarte puternice antioxidante și antiinflamatorii recomandă turmericul în prevenirea și tratarea multor tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul gastric, de sân, de plămâni, ficatul și colon. Ea are un efect mai bun decât chimioterapia, deoarece lasă celulele sănătoase intacte, afectând în același timp celulele maligne.

Turmericul combinat cu miere are proprietăți puternice antibacteriene și antivirale. Cum se prepară amestecul: 1 lingură de praf de turmeric se amestecă cu 100 gr. miere, într-un borcan de sticlă.

Mierea cu turmeric se folosește în caz de răceală sau gripă, câte o linguriță de 2-3 ori pe zi. Amestecul se lasă să se topească încet în cavitatea bucală ori se consumă cu o ceașcă de ceai.

Notă: articolul are doar scop informativ, înainte de utilizare se recomandă să consultați medicul.

Siropuri de tuse, interzise de UE. Se foloseau mai ales pentru copii și adolescenți

Uniunea Europeană interzice mai multe siropuri de tuse periculoase. Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism, care poate pune viața oamenilor în pericol.

Este vorba de siropurile care conțin folcodină, acestea vor fi interzise de Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul în care cineva are nevoie de o anestezie generală.

Se folosește de zeci de ani în tratamentul tusei seci, mai ales la copii și adolescenți. (…) Îmi ridic două mari semne de întrebare, apropo de eficiență și siguranță, dacă aceeași evaluare s-a făcut și în 2011.

Atunci, același comitet al Agenției Europene pentru Medicamente a zis că nu este niciun fel de problemă, este benefic pentru tratamentul tusei și nu are niciun fel de efecte secundare”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

„În România nu există niciun medicament pe bază de folcodină autorizat”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic de urgență.

„Este interesant cum schimbarea de percepție, face ca un medicament aprobat ca sigur și eficient, după 10-11 ani este considerat cu riscuri pentru sănătatea umană”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană, deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă

Siropurile pentru tuse care conțin folcodină vor fi interzise în Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul anesteziei generale, a anunțat vineri Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană

Aceste siropuri, destinate să trateze tusea uscată atât la copii, cât și la adulți, pot fi periculoase chiar dacă sunt consumate cu mult timp înainte de anestezie.

Utilizarea de folcodină în ultimele 12 luni poate provoca o reacție anafilactică în momentul anesteziei generale, o reacție alergică bruscă, severă și care poate pune viața în pericol”, a precizat EMA într-un comunicat citat de AFP.

Decizia va fi aplicată imediat ce va fi aprobată pe cale administrativă.

Siropurile pentru tuse potențial periculoase

Aceste medicamente, utilizate încă din anii 1950, au fost vândute până de curând în Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Lituania, Luxemburg și Slovenia, în special sub denumirile comerciale Dimetane, Biocalyptol și Broncalene.

În aprilie 2020, în plină epidemie de Covid, al cărei simptom principal era tusea uscată, se recomandase, de asemenea, să nu se folosească acest tip de sirop.

Ce este folcodina

Folcodina este un opioid pentru suprimarea tusei. Ajută la suprimarea tusei neproductive și are, de asemenea, un efect sedativ ușor, dar și efecte analgezice puține sau deloc.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de morfoliniletilmorfină și homocodeină.

sursa: www.mediafax.ro

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de Covid

O nouă variantă îngrijorătoare a virusului COVID ar putea apărea, avertizează directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de COVID

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, lacunele referitoare la supravegherea, testarea, secvenţierea şi vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze ”condiţiile perfecte pentru apariţia unei noi variante îngrijorătoare”, transmite Reuters.

Circa 90% din populația lumii are acum un anumit nivel de imunitate la COVID-19, fie din cauza infecției anterioare, fie din cauza vaccinării, arată estimările agenției globale de sănătate.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că perioada de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a declarat Tedros în timpul unei conferințe de presă.

Declarațiile au fost făcute întrucât China se confruntă cu o creștere a numărului de infecții.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus că agenția vrea ca guvernele din întreaga lume, inclusiv cel din China, să se concentreze pe protejarea celor expuși riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu afecțiuni medicale subiacente.

Cod galben de ninsori viscolite în România, în mijlocul toamnei. Video
Articolul anterior
Prima băiță a bebelușului făcută de un tătic! Imagini video emoţionante
Articolul următor