Curmalele japoneze te scapă de problemele cu glanda tiroidă!

Curmalele japoneze, supranumite “

separator
merele de aur” sunt fructele care îți asigură necesarul zilnic de fibre, te energiză, îți îmbunătățesc vederea și previn îmbătrânirea prematură. 

Curmalele te scapă de problemele cu glanda tiroidă!

Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, iod, beta-caroten și vitaminele A, B1, C, E și PP.

Curmalele japoneze îți “rezolvă” problemele cu glanda tiroidăCurmalele te scapă de problemele cu glanda tiroidă!

Acest fruct este renumit pentru conținutul său de iod, de aceea este recomandat în tratamentul bolilor glandei tiroide. De asemenea, curmalele conțin beta-caroten, o substanță foarte importantă care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.

Te scapă de bolile arteriale!

Fiind bogat în zaharuri vegetale, curmalele sunt recomandate persoanelor cu boli cardiovasculare. Fiind și un diuretic foarte bun, acest fruct trebuie consumat de persoanele cu hipertensiune arterială.

Curmalele te scapă de problemele cu glanda tiroidă!Stimulează digestia și reduce pietrele de la rinichi!

Fructele curmalului japonez conține pectin, o substanță ce ajută la absorbția acizilor biliari, la reducerea colesterolului și la stimularea digestiei. Sucul din curmalele japoneze are proprietăți antibacteriene, este recomandat în bolile tractului gastro-intestinal, în tulburările digestive și intoxicații. Vitamina C magneziul și potasiul ajută la reducerea pietrelor de la rinichi și în combaterea anemiei.

Luptă cu cancerul

Curmalele japoneze conțin o cantitate de fibre de două ori mai mare decât merele și sunt bogate în antioxidanți, care luptă împotriva
cancerului și contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Contraindicații:Curmalele te scapă de problemele cu glanda tiroidă!

Aceste fructe nu sunt indicate persoanelor care suferă de diabet zaharat deoarece au o cantitate mare de zahăr.

Siropuri de tuse, interzise de UE. Se foloseau mai ales pentru copii și adolescenți

Uniunea Europeană interzice mai multe siropuri de tuse periculoase. Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism, care poate pune viața oamenilor în pericol.

Este vorba de siropurile care conțin folcodină, acestea vor fi interzise de Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul în care cineva are nevoie de o anestezie generală.

Se folosește de zeci de ani în tratamentul tusei seci, mai ales la copii și adolescenți. (…) Îmi ridic două mari semne de întrebare, apropo de eficiență și siguranță, dacă aceeași evaluare s-a făcut și în 2011.

Atunci, același comitet al Agenției Europene pentru Medicamente a zis că nu este niciun fel de problemă, este benefic pentru tratamentul tusei și nu are niciun fel de efecte secundare”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

„În România nu există niciun medicament pe bază de folcodină autorizat”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic de urgență.

„Este interesant cum schimbarea de percepție, face ca un medicament aprobat ca sigur și eficient, după 10-11 ani este considerat cu riscuri pentru sănătatea umană”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană, deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă

Siropurile pentru tuse care conțin folcodină vor fi interzise în Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul anesteziei generale, a anunțat vineri Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană

Aceste siropuri, destinate să trateze tusea uscată atât la copii, cât și la adulți, pot fi periculoase chiar dacă sunt consumate cu mult timp înainte de anestezie.

Utilizarea de folcodină în ultimele 12 luni poate provoca o reacție anafilactică în momentul anesteziei generale, o reacție alergică bruscă, severă și care poate pune viața în pericol”, a precizat EMA într-un comunicat citat de AFP.

Decizia va fi aplicată imediat ce va fi aprobată pe cale administrativă.

Siropurile pentru tuse potențial periculoase

Aceste medicamente, utilizate încă din anii 1950, au fost vândute până de curând în Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Lituania, Luxemburg și Slovenia, în special sub denumirile comerciale Dimetane, Biocalyptol și Broncalene.

În aprilie 2020, în plină epidemie de Covid, al cărei simptom principal era tusea uscată, se recomandase, de asemenea, să nu se folosească acest tip de sirop.

Ce este folcodina

Folcodina este un opioid pentru suprimarea tusei. Ajută la suprimarea tusei neproductive și are, de asemenea, un efect sedativ ușor, dar și efecte analgezice puține sau deloc.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de morfoliniletilmorfină și homocodeină.

sursa: www.mediafax.ro

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de Covid

O nouă variantă îngrijorătoare a virusului COVID ar putea apărea, avertizează directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de COVID

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, lacunele referitoare la supravegherea, testarea, secvenţierea şi vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze ”condiţiile perfecte pentru apariţia unei noi variante îngrijorătoare”, transmite Reuters.

Circa 90% din populația lumii are acum un anumit nivel de imunitate la COVID-19, fie din cauza infecției anterioare, fie din cauza vaccinării, arată estimările agenției globale de sănătate.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că perioada de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a declarat Tedros în timpul unei conferințe de presă.

Declarațiile au fost făcute întrucât China se confruntă cu o creștere a numărului de infecții.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus că agenția vrea ca guvernele din întreaga lume, inclusiv cel din China, să se concentreze pe protejarea celor expuși riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu afecțiuni medicale subiacente.

Model de 93 de ani, imaginea unui brand celebru!
Articolul anterior
Sforăi? Iată ce boli poţi avea
Articolul următor