De ce apar noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2? Explicația specialiștilor pe înțelesul tuturor

În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic – aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului, explică specialiștii Ministerului Sănătății.

Cum are loc multiplicarea virusului?

Virusul pătrunde într-o celulă din corp și începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate.

Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om. Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista cu cele trei variante noi de virus (britanică, sud-africană și braziliană), care au apărut în urma unor mutații și care pot ridica îngrijorări din cauza creșterii ratei de transmitere.

Coronavirus. Conform autorităților, se constată o creștere a numărului de infectați în rândul copiilor
Articolul anterior
O cursă charter Chișinău-Tel Aviv-Chișinău va fi operată marți, 23 februarie
Articolul următor
Alte articole interesante