De ce e bine să mănânci cuișoare?

Cuișoarele sunt unul din cele mai populare condimente din lume, acestea fiind obținutr din mugurii floriferi ai unui arbore exotic. Pe lângă aroma deosebită în bucătărie, cuișoarele sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. De ce este bine să consumi 2 bucăți de cuișoare pe zi?

separator

Întăresc sistemul imunitar

Cuișoarele conțin vitamina C, stimulează sistemul imunitar și rezistența împotriva virusurilor.

Îmbunătățesc digestia și ajută funcția ficatului

Cuișoarele pot fi folosite ca remediu pentru problemele digestive, deoarece cresc secreția de enzime digestive. De asemenea, reduc grețurile și ajută la prevenirea diareei. Eugenolul prezent în cuișoare îmbunătățește funcția hepatică.

Au proprietăți antibacteriene

Un studiu efectuat la Universitatea din Buenos Aires a pus cuișoarele la test împotriva unor bacterii grave, cum ar fi E. coli și stafilococ . Cercetările au arătat că uleiul din cuișoare a fost eficient în eliminarea acestor bacterii . Există chiar o rețetă pentru o apă de gură pe bază de plante preparată din ulei de arbore de ceai, cuișoare și busuioc. Potrivit Departamentului de Parodontologie la Universitatea KU Leuven din Belgia, această apă de gură naturală poate îmbunătăți sănătatea gingiei și poate reduce cantitatea de bacterii și plăci din gură după ce a folosit-o timp de numai 21 de zile.

Ele te pot scăpa de durerile de dinți

Acest condiment are și proprietăți anestezice locale. Dacă aveți o durere de dinți, puneți o cuișoară deasupra dintelui enervant pentru a elimina disconfortul până când puteți ajungeți la medicul dentist.

Ajută la reducerea durerii și a inflamației în organism

De asemenea, eugenolul le conferă cuișoarelor proprietățile lor analgezice și antiinflamatorii. O modalitate de a profita de acest lucru este de a folosi acest condiment ca un remediu pentru durerile de cap. Puteți face acest lucru într-unul din 2 moduri: consumați-le sau folosiți-le în mâncare. Sunt bune pentru oase și articulații

Cuișoarele conțin anumite elemente, cum ar fi flavonoidele, manganul și eugenolul, care promovează sănătatea oaselor și articulațiilor. Aceste substanțe sporesc densitatea osoasă , sunt implicate în crearea de țesuturi osoase și transportă minerale sănătoase în oasele noastre.

 

Sunt pline de antioxidanți

Cuișoarele reduc colesterolul și tensiunea arterială, îmbunătățesc funcția și flexibilitatea arterelor și măresc longevitatea.

Ajută la reglarea glicemiei

Cuișoarele sunt perfecte pentru persoanele cu probleme de zahăr din sânge, cum ar fi diabetul, deoarece acționează ca și insulina în interiorul corpului. Acestea ajută la exportul excesului de zahăr din sângele dvs. în celule, la restabilirea echilibrului și la păstrarea glicemiei sub control.

Încetinesc coagularea sangelui

Eugenolul găsit în cuișoare este cunoscut pentru a încetini coagularea sângelui. Rețineți că acest lucru poate reacționa prost cu medicamentele pentru subțierea sângelui. Consultarea medicului este necesară înainte de a începe să incluzi  mai multe cuișoare în dieta ta.

sursa

,,Dacă uiți des, ești mai deștept decât majoritatea”, arată o nouă cercetare
Articolul anterior
Satul din Moldova în care au mai rămas 13 oameni și doar un copil
Articolul următor