De ce este periculos să fii mușcat de un șobolan. Mergi de urgență la medic

O boală infecțioasă face ravagii în România, prima victimă fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, care în cele din urmă a decedat.

separator
Bărbatul a fost internat în stare gravă la secția de Boli Infecțioase, fiind suspect de leptospiroză, după ce, în urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost mușcat de un șobolan.

A încercat în zadar să își trateze singur rana și nu s-a dus la doctor, motiv pentru care microbii s-au răspândit în întreg organismul.

În momentul în care a început să se simtă rău, bărbatul s-a dus la spital. Acesta a ajuns cu febră și dureri musculare, iar doctorii l-au supus unor investigații specifice.

În urma investigațiilor, a fost descoperit faptul că bărbatul suferea de leptospiroză, iar medicii l-au transferat la secția de boli infecțioase. A fost preluat de o ambulanță și tranferat în cursul dimineții de marți cu induficiență renală și hepatică.

Potrivit medicilor, alți doi bărbați se află acum în stare gravă într-un spital din Iași, cei doi fiind suspecți de leptospiroză, boală care se transmite de la șobolan la om.

„Această bacterie se transmite prin dejecte de şobolani. Pătrunde în organism pe cale cutanată şi pe calea mucoaselor, inclusiv mucoasă conjunctivală (dacă este vorba de a face baie în apă infectată). Problema este că dă complicaţii deosebit de grave, este vorba de insuficienţă renală şi hepato-renală. Boala, din punct de vedere a simptomatologiei, poate sugera şi existenţa altor boli. De aceea este bine de reamintit că o febră, însoţită de o colorare în galben a pielii şi a mucoaselor, trebuie să ridice şi suspiciunea pentru această boală”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Sursa

alte Articole interesante