De ce mai multe țări interzic circulația pe timp de noapte în plină epidemie? Ce explicație au autoritățile

Mai multe țări din lume au luat măsura interdicției deplasărilor pe timp de noapte, între orele 21.00 sau 23.00 și 5.00. Ce țintesc comisiile de decizie prin această restricție? Măsura are legătură cu modul de viață al tinerilor, care s-au dovedit a fi răspănditori mari ai coronavirusului.

separator

România a intrat în carantină parțială, timp de o lună. Asta înseamnă că masca devine obligatorie peste tot în țară, magazinele se vor închide la ora 21, iar circulația va fi restricționată pe timpul nopții. De asemnea, școlile vor avea cursuri doar în regim online, iar majoritatea angajaților va munci de acasă pentru a limita folosirea transportului în comun. În plan era și închiderea piețelor. Însă premierul le-a cerut primarilor să găsească soluții pentru a le menține deschise.

Inițiativa este țintită către un grup de persoane care nu întotdeauna au respectat regulile, o parte, zicem, fără generalizăm. Și acesta este grupul de tineri care în cursul nopții, mai ales în weekenduri au mers totuși la petreceri, chiar și în apartamente, în parcuri, pe stradă, în grupuri mari, mai ales, cum am zis, în perioada weekendului.

Sunt țări care au observat acest lucru și vedeți că nu suntem singurii care am luat această măsură.

Franța are această măsură, mult mai devreme, la ora 21.00 până la ora 6.00. Pentru noaptea au loc aceste activități, care de regulă se fac fără masca.

În Spania, chiar dacă sunt închise cluburile, acolo au observat acest fenomen tinerii iau berea și merg în vizită. Și nu doar într-un apartament, ci de la unul la altul.

Și atunci, una dintre măsurile care considerăm are un impact economic minor, dar în același timp are un impact de prevenire mare, este restricția circulației pe timp de noapte„, a spus Raed Arafat, la un post TV, conform realitatea.net.

Câți copii din grădinițe sunt confirmați pozitiv cu noul Coronavirus, în acest moment?
Articolul anterior
Agenția Națională a Arhivelor a publicat fotografii rare din perioada Moldovei Sovietice
Articolul următor
Alte articole interesante