De ce micuții din Africa au burțile atât de mari?

În societatea modernă, burta mare este un indicator al grăsimilor excesive din corp. De obicei, aceasta apare din cauza consumului abuziv de alimente. Totuși, ceea ce vedem la copiii din Africa nu are nicio legătură cu obezitatea. Dacă te uiți la picioarele și mâinile acestor copii, se observă că membrele sunt foarte subțiri. Care este cauza abdomenului voluminos al copiilor africani?

separator
Cauza este deficitul de proteine în alimentație.

În ciuda foametei, rata natalității în Africa este destul de mare. Laptele de mamă este o sursă de proteine, ​​minerale și vitamine, însă copiii sunt scoși rapid de la sân. Copiii din Africa mănâncă în principal orez și alte alimente care conțin carbohidrați. Din cauza lipsei de proteine, se dezvoltă boala care se numește Kwashiorkor, tulburarea se caracterizează printr-o burtă mare, umflată.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani, apare o malnutriție rezultată dintr-o alimentație săracă în proteine. Se manifestă, de asemenea, întârzierea creșterii, apatie, anorexie, paloare, tulburări psihomotorii, leziuni cutanate, edem al membrelor inferioare.

Musculatura se ,,topește”, iar abdomenul se mărește din cauza creșterii în volum a ficatului. Corpul pur și simplu nu are energie pentru a efectua cele mai de bază procese fiziologice. Unii copii mor din cauza bolii Kwashiorkor. Tratamentul este simplu: copiii ar trebui să mănânce corect și echilibrat, să primească toate oligoelementele, proteinele și vitaminele importante pentru o dezvoltare corespunzătoare. Unii copii care răspund la tratament sunt salvați.

O tânără polițistă din Rusia s-a sinucis la locul de muncă, după ce un coleg a abuzat-o sexual
Articolul anterior
Angela Gladei: “Secretul în bucătărie, nu sunt ingredientele, ci partea de suflet pe care o pui în bucatele gătite”
Articolul următor
Alte articole interesante