De ce te dor articulațiile în sezonul rece și cum poți ameliora problema

Legătura dintre condițiile meteorologice și durerile articulare este o manifestare ce pare a corespunde realității. În general, persoanele meteosensibile au dureri de cap, dureri articulare și de oase, au insomnii sau somnolență. Un medic explică care este contextul apariției acestor afecțiuni în sezonul rece și cum pot fi ele ameliorate.

Persoanele care suferă de reumatism, artroze, dureri de spate, dar și de cap, de dinți trebuie să se pregătească pentru o perioadă mai „sensibilă”.

Ce afecțiuni se agravează la frig

„Studiile au arătat că schimbările de presiune atmosferică, de temperatură și de umiditate agravează durerile poliartritei reumatoide, artrozei, durerile de spate, dar și de cap, de dinți sau maxilar. Deși nu se cunoaște cu certitudine mecanismul, oamenii de știință au legat aceste probleme de scădere a presiunii atmosferice, iar acest lucru afectează presiunea din interiorul articulațiilor”, explică specialistul Dr. Nazer, medic primar în Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

În plus, durerile articulare pot apărea și în contextul bolilor reumatice, acestea fiind acutizate de umiditatea crescută și de frig. „Orice durere apărută ar trebui să vă trimită la medic, iar examenul clinic să vizeze întregul organism și nu doar o porțiune minoră din acesta. Durerile articulare apar în leziunile la nivel articular, dar și în boli autoimune, guta sau infecții”, afirmă medicul.

Soluții pentru calmarea durerilor

– Pentru calmarea durerii, persoanele care suferă de artrita vor fi nevoite să crească medicația. Totuși, se recomandă prudență pentru că tratamentul antiinflamator luat pe termen lung are efecte secundare nefavorabile.

– Atenție la îmbrăcăminte! Ia-ți haine călduroase și îmbracă-te „în straturi”, pentru a-ți regla mai bine temperatura corpului și a nu suferi de frig.

– Păstrează o temperatură optimă în casă sau în mașină pentru a ajuta la ameliorarea durerii legate de vremea rece.

– Ai putea să aplici comprese calde pe articulațiile dureroase, deoarece ajută la relaxarea mușchilor și la îndepărtarea durerii.

– Mișcarea este vitală pentru articulații. Înainte de a ieși la temperaturi scăzute, e bine să faci exerciții de încălzire cu articulațiile dureroase, pentru a slăbi rigiditatea.

– Nu uita de hidratare! În timpul sezonului rece pofta de apă scade, însă e deosebit de important pentru articulații să bei cât mai multe lichide.

– Evită fumatul, consumul de cafea, de alcool și de energizante.

– Adresează-te medicului specialist pentru a efectua investigațiile medicale necesare și a stabili cauza durerilor articulare.

sursa

Un copil din Spania a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video
Articolul anterior
Momente tensionate la SuperStar! Interpretului Daniel Sveț i s-a făcut rău chiar pe scenă. Cum l-au ajutat jurații
Articolul următor
Alte articole interesante