De săptămâna viitoare, cetăţenii Republicii Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare

Ministerul Sănătăţii anunţă că, de săptămâna viitoare, cetăţenii Republicii Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare. Toţi cei imunizaţi la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova vor putea descărca online certificatul digital de imunizare.

Acesta va conţine două coduri QR code – unul pentru identificare internaţională, iar celălalt pentru autentificarea certificatului în registrul de stat.

Până acum certificatele de vaccinare eliberate de către autorităţile Republicii Moldova sunt recunoscute de Turcia, Bulgaria, Spania şi Muntenegru. La prezentarea certificatului naţional de vaccinare, cetăţenii basarabeni nu vor mai fi obligaţi să prezinte un test negative şi nu vor fi plasaţi în carantină.

DENIS CERNELEA, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii. „Termenul estimativ de implemetare a acestei soluţii tehnice este de o saptamana. Certificatul în continuare, la fel cum este şi acum va fi în trei limbi, romană, rusă şi engleză şi va putea fi descărcat din de pe platforma online, foarte simplu, cu introducerea IDNP-ului”.

Vine un nou val de căldură. Iată ce temperaturi ne așteaptă!
Articolul anterior
O tânără mămică luptă cu cancerul. Să o ajutăm împreună!
Articolul următor
Alte articole interesante