Declarația medicului, despre a treia operaţie a Andreei Bălan: ,,Nu i se coagulează sângele”

La doar două săptămâni după ce a devenit mamă pentru a doua oară, Andreea Bălan a trecut din nou prin clipe foarte grele. Artista a avut hemoragie, iar din această cauză a fost nevoită să meargă de urgență la spital.

separator
Zilele trecute, Andreea le-a dezvăluit fanilor săi câte medicamente este nevoită să ia în fiecare zi, după ce a suferit un stop cardio-respirator, în timpul operației de cezariană. După ce a fost operată a treia oară, artista a declarat:

,,M-am trezit, sunt ok si sunt atent supravegheata si monitorizata. Operatia a decurs bine si s-au eliminat toate hematoamele. Acum ma “lupt” cu durerea fizica deoarece aceasta operatie ma doare cat celelalte 2 la un loc 😔. Multumesc tuturor pentru mesajele frumoase si de incurajare. Ma ajuta mult…”.
Doctorul Ovidiu Peneş a vorbit deschis despre a treia operaţie a Andreei Bălan şi despre tot calvarul prin care a trecut artista.

„Andreea a trecut prin situatii foarte grave, in primul rand a suferit un stop cardio respirator, care inseamna oprirea inimii si plamanilor. Daca nu se iau masuri urgente de resuscitare, cu aparate specifice si substante specifice, pacientul nu se mai intoarce din moarte. Ulterior s-a reoperat si au aparut complicatii hemoragice! Intelegem ca si la prima operatie a avut complicatii hemoragice, un lucru care, la o pacienta aparent sanatoasa, care este intr-o stare fiziologica, trebuie sa nasca si sa se duca acasa cu copilul ridica mari probleme. Uneori, destul de rar, sunt pacienti care au probleme de coagulare.

Pe de o parte a avut mare noroc ca a avut o sangerare la exterior: s-a trezit intr-o balta de sange, a spus chiar Andreea. Asta a facut ca artista sa se duca de urgenta la medic, insa sunt posibile sangerari care nu se pot vedea, la pacienti care au aceasta problema cu coagularea. Pot aparea sangerari in interior.

Sfatul meu, pentru toate mamicile, tratati a doua sarcina ca si cum ar fi prima: mergeti la toate controalele si testele, faceti toate analizele, sofisticate sau nu. Andreea va trebui sa se vada mai des cu medicul chirurg, pana trece aceasta perioada critica. In anumite situatii, de boli genetice sau anumite functii ale unor organe, pot aparea probleme de coagulare chiar si la o simpla exctractie stomatologica, cu atat mai mult la o operatie de apendicita sau o cezariana.

Ar fi bine ca Andreea sa-si investigheze acum, inclusiv prin testare genetica problemade coagulare si sa afle cauza care a dus-o la o complicatie atat de nedorita”, a spus Doctorul Ovidiu Peneş pentru Kfetele.ro.

Un interpret s-a împușcat din greșeală, în timp ce filma un videoclip
Articolul anterior
Olga Manciu pleacă din Moldova, împreună cu toată familia
Articolul următor
Alte articole interesante