Dermatoscopia – metoda inovatoare de diagnosticare a afecțiunilor pielii, unghiilor și părului

În ultimii ani incidența cancerului de piele a crescut alarmant și asta din cauza mai multor factori – expunerea la soare fără crema de protecție, bronzarea la solar sau un stil de viață nesănătos ce duce la scăderea imunității și, automat, la o vulnerabilitate mai mare a celulelor.

separator

Deși doar 2% din cazurile de cancer de piele sunt melanom, acesta provoacă cele mai multe decese. Însă, din fericire, chiar și melanomul poate fi tratat, dacă este depistat la timp, înainte că tumora să se extindă în straturile profunde ale pielii.

Riscul de cancer de piele poate fi redus prin limitarea expunerii la soare, folosirea produselor cu factor de protecție mare (50+) și printr-o examinare anuală a alunitelor de pe întreg corpul. De ce apar alunițele? Când o persoană are risc de cancer de piele? Și cum putem efectua o examinare anuală a întregului corp? Ne răspunde Victoria Gorbenco, medic dermatolog.

Meteo: urmează 3 zile cu temperaturi fierbinți și nopți tropicale
Articolul anterior
O fetiţă de 12 ani a cerut să fie internată într-un spital Covid, pentru a nu-şi infecta mama care suferă de o boală gravă
Articolul următor
Alte articole interesante